Bereidingstijd: 45 minuten
 
Aantal porties: 4
Bami is altijd een goed idee! Probeer nu de Surinaamse variant!
INGREDIËNTEN
Javaanse bami:
- 6 el Javaanse marinade
 - 500g spaghetti
 - 1 takje selderie, fijngesneden
 - Zout
 - Olie
 
Javaanse kip:
- 4 el Javaanse marinade
 - 1 kg kippenbouten
 - 1 takje selderie, fijngesneden
 
BEREIDINGSWIJZE
Javaanse bami
Breng een pan met water aan de kook. Voeg 1 eetlepel olie toe aan het water. Kook de spaghetti hierin gaar. Let op dat de spaghetti niet te zacht wordt (maar al dente). Spoel de spaghetti goed af met water en laat het uitlekken in een vergiet. Voeg bij de spaghetti 2 eetlepels Javaanse marinade en 1 eetlepel olie, en meng het geheel goed. Verhit een pan met 4 eetlepels olie. Doe hierin 4 eetlepels Javaanse marinade. Voeg de spaghetti toe en keer telkens om op een zacht vuur totdat het goed gebakken is. Voeg vóór het opdienen de fijngesneden selderie toe aan de bami.
Javaanse kip
Hak de kip in stukjes. Voeg 4 eetlepels Javaanse marinade toe en laat circa 15 minuten intrekken. Doe 2 eetlepels olie in een pan. Roerbak de kip circa 5 minuten. Doe een deksel op de pan en gaar op een laag vuurtje. Water toevoegen is niet nodig. Schep de kip om de 5 minuten de kip om. Na 15-20 minuten is de kip klaar. Voeg vóór het opdienen de fijngesneden selderie toe aan de kip.