Jellyfishsalade met pei daan: salade met gefermenteerde ei

Bekijk de ingrediënten en voeg ze gemakkelijk toe aan je winkelwagen.

Gegroepeerde productitems
Can be Added Beeld Product Aantal Prijs
Supreme Rode Chili (Rawit) Peper 100g
Vers
Supreme Rode Chili (Rawit) Peper 100g
€ 4,65
Golden Diamond Kwallen 454g Golden Diamond Kwallen 454g
€ 9,30
Double Pagoda Geroosterde Witte Sesamzaden 60g Double Pagoda Geroosterde Witte Sesamzaden 60g
€ 3,85
Lee Kum Kee Premium Lichte Sojasaus 500ml Lee Kum Kee Premium Lichte Sojasaus 500ml
Niet op voorraad
€ 2,95
Golden Diamond Ca Com Vissaus 700ml (PET) Golden Diamond Ca Com Vissaus 700ml (PET)
€ 2,75
Narcissus Rijstazijn 600g Narcissus Rijstazijn 600g
€ 2,35
Realime Limoensap 250ml Realime Limoensap 250ml
Niet op voorraad
€ 2,15
Sun Right Bruine Suiker 300g Sun Right Bruine Suiker 300g
€ 2,99
Mountains Gedroogde Zwarte Zwammen (Wan Yi) 100g Mountains Gedroogde Zwarte Zwammen (Wan Yi) 100g
€ 4,30
Shen Dan Geconserveerde Gezouten Eendeneieren 6st 408g Shen Dan Geconserveerde Gezouten Eendeneieren 6st 408g
Niet op voorraad
€ 5,55
Informatie

Bereidingstijd: 45 minuten
Aantal personen: 6



DIT HEB JE NODIG

  • 1 pak jellyfish
  • 1 komkommer
  • 1 kleine wortel
  • 15g zwarte zwammen
  • 3 gefermenteerde eieren
  • 1 lente-ui
  • 1 bosje koriander
  • Witte sesamzaad

Dressing:

  • 60 ml verse limoensap
  • 1 el lichte sojasaus
  • 2 el basterdsuiker
  • 2 el vissaus
  • 2 el Chinese rijstwijnazijn
  • 1 à 2 sjalotjes
  • 2 rode rawits
  • 3 knoflooktenen

ZO MAAK JE HET
Snijd de rawits, sjalotjes en de knoflook fijn. Leg het in een kom gevolgd door de natte ingrediënten voor de dressing. Meng alles goed door en zet opzij.



Week de zwarte zwammen circa 30 minuten. Haal de zwarte fungus eruit en spoel het af. Kook vervolgens de zwammen 5 à 8 minuten. Giet het water weg en spoel de zwammen onder koud water af en laat het uitlekken in en vergiet. Zet opzij.



Was de jellyfish grondig schoon. Laat het een uur wellen in het water en spoel het daarna schoon. Vervolgens leg je de jellyfish weer terug in een kom en giet je weer water bij. Herhaal deze stappen drie keer en elk uur. Giet het water weg en laat de jellyfish uitlekken. Rol het vervolgens op en snijd het daarna in repen.



Zet een pan met water op en kook het water tot 80 graden. Leg de jellyfish erin en roer circa 1 minuut. Giet het water weg en spoel de jellyfish af met koud water. Laat het uitlekken in een vergiet.



Snijd de komkommer, wortel en de lente-uien in repen. Snijd de koriander en de pei daan in grove stukken. Meng de repen jellyfish, zwarte zwammen met groenten en kruiden in een kom. Schenk de dressing eroverheen. Leg de stukjes pei daan erin en strooi als laatste de sesamzaadjes eroverheen.

Scroll to top
main product photo
Jellyfishsalade met pei daan: salade met gefermenteerde ei
Op voorraad