Jeonbok-Juk: Koreaanse rijstepap met zeeoren

Korea

Bekijk de ingrediënten en voeg ze gemakkelijk toe aan je winkelwagen.

Gegroepeerde productitems
Can be Added Beeld Product Aantal Prijs
Sugoi Geroosterde Witte Sesam 100g Sugoi Geroosterde Witte Sesam 100g
€ 2,30
Golden Diamond Yaki Sushi Nori Geroosterde Zeewier 5 Vellen 13g Golden Diamond Yaki Sushi Nori Geroosterde Zeewier 5 Vellen 13g
€ 1,70
Golden Diamond Ca Com Vissaus 700ml (PET) Golden Diamond Ca Com Vissaus 700ml (PET)
€ 2,75
Dynasty Pandan Rijst 1kg Dynasty Pandan Rijst 1kg
€ 2,99
O'Food Sesamolie 160ml O'Food Sesamolie 160ml
€ 6,45
Verse Knoflook 500g
Vers
Verse Knoflook 500g
€ 4,35
Wiko Zeezout 100g Wiko Zeezout 100g
Niet op voorraad
€ 2,30
Informatie

Bereidingstijd: 25 minuten


Rusttijd: 1 uur


Aantal porties: 4



Jeonbok-juk is een Koreaanse rijstepap gemaakt met zeeoren en witte rijst. Zeeoren worden gezien als een premium ingrediënt in de Koreaanse keuken en werden daarom vaak als cadeau geschonken aan de koning van Korea. Maak dit gerecht nu zelf en dineer als een koning!



INGREDIËNTEN

  • 2 medium zeeoren
  • 200g rijst
  • 1.2-1.4 liter water
  • 40g wortel, gehakt
  • 2-3 lente-uien
  • 1 tl vissaus
  • 1 tl zout
  • 2 tl sesamolie
  • 2 knoflookteentjes

Garnering:

  • 1 zeewiervel
  • Eieren (optioneel)
  • Sesamzaadjes

BEREIDINGSWIJZE


Spoel de rijst en week het een uur lang in koud water. Giet het vervolgens af.



Snijd de zeeoren en lente-uien in stukjes, en hak de knoflookteentjes fijn. Verhit een pan met een dikke bodem op middelhoog vuur. Voeg de sesamolie en gehakte knoflookteentjes toe. Roer circa 20 seconden. Voeg de rijst toe en roer nog een minuut.



Voeg de gehakte zeeoren toe, samen met het water. Kook de rijstepap 10 minuten op middelhoog vuur. Voeg de gehakte wortel en lente-uien toe aan de pan en kook het nog eens 10 minuten op laag vuur. Voeg de vissaus en zout toe, en roer vervolgens. Zet het vuur uit.



Verdeel de jeonbok-juk over vier kommen. Knip het zeewiervel in reepjes en gebruik ze als garnering. Je kunt eventueel ook een rauw ei toevoegen. Garneer met sesamzaadjes.

Scroll to top
main product photo
Jeonbok-Juk: Koreaanse rijstepap met zeeoren
Op voorraad