Jjajangmyeon: Rijstvermicelli met Koreaanse zwarte bonensaus
Bereidingstijd: 10 minuten
Aantal personen: 4
Dit gerecht valt onder de categorie comfortfood. Het is snel te bereiden, super vullend en uiteraard erg lekker!
INGREDIËNTEN
- 100g rundvlees
- 300g rijstvermicelli
- 500 ml water
- 1 pak fried black bean sauce powder
- 3 shiitake paddenstoelen
- 1 aubergine
- 1 paprika
- ½ ui
- Peper
- Olie
ZO MAAK JE HET
Snijd het vlees in repen. Breng het op smaak met peper. Kook de rijstvermicelli in warm water tot ze zacht zijn. Giet het water eruit en laat het goed uitlekken. Snijd de groenten in dunne plakjes. Doe de groenten in een verwarmde pan en bak het tot ze zacht en gaar zijn. Voeg vervolgens het rundvlees toe en roerbak alles goed door. Voeg het water en de kruidenpoeder toe. Laat het koken gedurende 3 à 4 minuten. Serveer de rijstvermicelli samen met Jjajang.