Bereidingstijd: 20 minuten
Personen: 4
INGREDIËNTEN
-
250g kangkoeng
-
6 knoflooktenen
-
3 plakjes gember
-
1 rode peper
-
3½ blokjes fu yu (gefermenteerde tofu)
-
1 tl suiker
-
Olie
ZO MAAK JE HET
Hak de knoflook fijn, de rode peper en de gember in fijne repen. Prak de tofu met een lepel tot een puree.
Was de kangkoeng en laat het uitlekken in een vergiet. Hak daarna de kangkoeng in drie delen. Verwarm olie in een pan. Voeg eerst de stengels toe en roerbak circa 1 minuut. Voeg vervolgens de bladeren toe en roerbak ze een minuut mee. Schep de kangkoeng uit de pan en zet opzij.
Verwarm nogmaals een beetje olie in de pan. Voeg de knoflook toe en bak tot het geurig wordt. Voeg vervolgens de gember en de rode peper toe en bak voor een minuut mee. Schep de fu yu bij en meng het goed door elkaar.
Doe de groente weer terug in de pan en meng alles goed door elkaar. Voeg de suiker toe en meng alles weer door elkaar. Bak circa 2 minuten.