Bereidingstijd: 35 minuten
Aantal personen: 5
INGREDIENTEN
- 400g Kotomisi Basmatirijst
- 4 eieren
- Faja Lobi Zonnebloemolie Trafasie
- 200g rose garnalen (medium)
- 1 ui
- 4 teentjes knoflook
- 250g kipfilet
- Madam Jeanette peper
- 50g julienne wortel
- 4 stuks bosui
- 100g doperwten
- 4 el Faja Lobi Nasi Trafasie Speciaal
- 1 el tomatenpuree
- 2 tl Faja Lobi Trassie Trafasie
- 1 tl gemalen piment
ZO MAAK JE HET
STAP 1: Kotomisi Basmati volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden.
STAP 2: Eieren in 1 eetlepel Zonnebloemolie Trafasie roerbakken.
STAP 3: Garnalen in 1 eetlepel olie gaarbakken en afscheppen.
STAP 4: 5 eetlepels Zonnebloemolie Trafasie verhitten, ui (gesnipperd) en knoflook (geperst) hierin lichtbruin fruiten.
STAP 5: Kipfilet (in blokjes) en Madam Jeanette peper toevoegen en enkele minuten roerbakken tot het vlees gaar is.
STAP 6: Julienne wortel, bosui (gesneden) en doperwten toevoegen, omscheppen en met deksel op de pan, onder af en toe omscheppen, gaarbakken.
STAP 7: Nasi Trafasie Speciaal (roerbakmix), tomatenpuree, Trassie Trafasie en piment toevoegen en enkele minuten roerbakken.
STAP 8: Garnalen toevoegen en omscheppen
STAP 9: Gekookte rijst toevoegen en, onder voortdurend omscheppen, 5 minuten opbakken.
STAP 10: De geroerbakte eieren erbij doen en omscheppen.
Serveertip
Serveer met Faja Lobi Zuurgoed Trafasie en gebakken banaan. Heerlijk met Suriname rotisambal.
Variatietip
Ook lekker met eiersliertjes, tomaat en ijsbergsla.