Fried Chicken Bento Box

Japan

Bekijk de ingrediënten en voeg ze gemakkelijk toe aan je winkelwagen.

Gegroepeerde productitems
Can be Added Beeld Product Aantal Prijs
Kadoya Puur Sesamolie 163ml Kadoya Puur Sesamolie 163ml
€ 5,30
Nanki Umeboshi Japanse Pruimen 100g Nanki Umeboshi Japanse Pruimen 100g
€ 3,50
Golden Diamond Kip Karaage 600g
Diepvries
Golden Diamond Kip Karaage 600g
€ 9,30
Shinode Premium Japanse Sushi Rijst 1kg Shinode Premium Japanse Sushi Rijst 1kg
€ 4,20
Informatie

Deze sappige karaage (Japanse gefrituurde kipstukjes) zijn heerlijk voor de lunch. De zoute en zure umeboshi (ingelegde pruim) geeft een verfrissende kick die geen koffie je kan geven. Ontdek de geheimen achter de productiviteit van Japan, met deze smakelijke en gebalanceerde bentobox!  



Voorbereidingstijd
1 uur
Type Lunch
Herkomst Japan
Porties 1



Ingrediënten

  • 4 stukjes karaage
  • ½ wortel
  • 2 blaadjes sla
  • ½-2 eetlepels furikake
  • 1 umeboshi
  • ½ aardappel
  • ¼ stam van pak choi *
  • ¼ blad van pak choi *
  • 1 eetlepel sesamolie
  • Citroen
  • 1 theelepel boter
  • Peper en zout
  • Restjes Japanse witte rijst

*Verkrijgbaar op de groenteafdeling van onze fysieke winkels. Bekijk de locaties van Amazing Oriental-winkels hier..

Voorbereiding
Stap 1
Gebruik restjes Japanse rijst. Of bereid ½ kopje rijst in je rijstkoker of in een pan. Zorg ervoor dat de rijst is afgekoeld voordat je verder gaat. Voeg wat furikake (rijstkruiden) toe, of mix wat sushipoeder, voor extra smaak. Vul nu de helft van de lunchbox.



Stap 2
Kook ½ aardappel totdat het gaar is. Voeg ½ theelepel boter, peper en zout toe, pureer en roer tot het een gelijk mengsel is. Maak je handen nat en plaats het mengsel in je handpalm. Kneed het in de vorm van een compacte bal. Zet de bal opzij.



Stap 3
Bereid 4 stukjes karaage volgens de verpakking. Plaats in een zeef met papieren doeken totdat het is afgekoeld. Als ze eenmaal zijn afgekoeld, dep met een papieren doek om het vet weg te nemen. Zet de karaage opzij. Marineer de blaadjes sla met citroensap, peper en zout. Plaats deze tegen de rijst aan, zodanig dat wat blaadjes uitsteken (zie foto). Plaats de karaage bovenop de uitstekende blaadjes sla.

Stap 4
Voeg olie toe aan de wok. Roerbak hapklaar gesneden stengels pak choi gedurende 4 minuten. Voeg vervolgens wat reepjes pak choi-blad toe. Zodra de bladstroken beginnen te krimpen, is de pak choi klaar. Laat het afkoelen en plaats het naast de aardappelpuree in de bentobox.

Stap 5
Snijd de wortel in julienne-stijl. Breng op smaak met wat druppels citroensap, peper en zout (optioneel). Plaats de wortel naast de pak choi en karaage. Garneer de bentobox door wat furikake op de rijst te sprenkelen. Plaats een umeboshi bovenop de rijst.

Stap 6
Neem het mee naar werk. Deze bentobox kun je koud eten of warm (door het op te warmen in de magnetron).




いただきます  itadakimasu  Eet smakelijk!

Scroll to top
main product photo
Fried Chicken Bento Box
Op voorraad