Katsu met omelet

Katsu met omelet, is een Japanse malse schnitzel met een dun laagje omelet en op smaak gebracht in een heerlijke umamibouillon.

2 personen
Gemiddeld
Japan
Ingrediënten
Op basis van 2 personen
  • 300g varkensprocureur
  • peper en zout, naar smaak toevoegen
  • 1 ui
  • 6 eieren
  • 200g panko-paneermeel
  • 300g Japanse gekookte rijst

Sausmix:

  • 160ml water
  • 1 tl dashipoeder - dashi no moto
  • 1½ el junmai sake 14.5%
  • 1½ el lichte sojasaus
  • 2 el dai aso mirin - Hamadaya
  • 2½ tl suiker
Voeg ingrediënten toe aan winkelwagen

Bekijk de ingrediënten en voeg ze gemakkelijk toe aan je winkelwagen.

Gegroepeerde productitems
Can be Added Beeld Product Aantal Prijs
Shinode Premium Japanse Sushi Rijst 1kg
Aanbieding 36%
Shinode Premium Japanse Sushi Rijst 1kg
Speciale prijs € 2,69 Normale prijs € 4,20
Haday Superieure lichte Sojasaus 500ml Haday Superieure lichte Sojasaus 500ml
€ 2,80
Golden Diamond Panko Broodkruimels 200g Golden Diamond Panko Broodkruimels 200g
€ 1,70
Sawanotsuru Jyunmai Sake 300ml 14.5% Alcohol
Alcohol
Sawanotsuru Jyunmai Sake 300ml 14.5% Alcohol
€ 7,25
Marumoto Dashi No Moto (Kruidenpoeder) 8x6g Marumoto Dashi No Moto (Kruidenpoeder) 8x6g
€ 3,15
Informatie
  1. Snijd de varkensprocureur in de lengte door en breng het op smaak met peper en zout. Klop in een kom twee eieren los. Haal de varkensprocureur door de eieren en vervolgens door het paneermeel. Frituur het gepaneerde varkensvlees voor 6 minuten of totdat het gaar is.
  2. Breng in de tussentijd 160 ml water aan de kook, voeg vervolgens de dashipoeder, sake, lichte sojasaus, mirin en de suiker toe. Haal de pan van het vuur en blijf roeren totdat de suiker is opgelost. Giet de saus in een maatbeker. Snijd de ui in dunne repen, verdeel vervolgens de uienreepjes en de saus in twee gelijke porties.
  3. We maken 1 omelet per keer met behulp van een kleine koekenpan. Verwarm olie in een pan en verspreid de uien over de pan. Schenk daarna de helft van de saus bij en breng aan de kook. Breek twee eieren in een kom en klop het losjes op zodat je ook het eiwit nog ziet.
  4. Schenk langzaam de eieren bij en verspreid het gelijkmatig over de pan. Leg de katsu bovenop de eieren en draai het vuur naar middenlaag. Bak de omelet tot het net gaar is.
  5. Verdeel de rijst over twee kommen. Leg de omelet met de katsu bovenop de rijst en giet de saus eroverheen.
Scroll to top
main product photo
Katsu met omelet
Op voorraad