Maleisische toast met Kaya-kokosbeleg en zachtgekookte eieren
1 personen
15 minuten
Maleisië
Ingrediënten
Op basis van 1 personen
- 2 large eggs
- 2 slices sandwich bread
- Kaya spread
- Cold butter or peanut butter
- Ground white pepper
- Soy sauce (to taste)
Toast met Kaya-kokosbeleg en zachtgekookte eieren is een klassiek Maleisisch ontbijtgerecht. Geniet ervan met een heerlijk kopje Ipoh witte koffie!
Serveer met:
- Ipoh witte koffie
- Breng water aan de kook in een pan, zet het vuur vervolgens op een lager pitje en laat het zachtjes sudderen.
- Leg de eieren voorzichtig in de pan en zorg ervoor dat ze volledig bedekt worden met het water. Laat de eieren 5 tot 7 minuten koken, afhankelijk van hoe je graag je eieren eet.
- Doe de plakjes brood ondertussen in het tosti-ijzer. Smeer een flink laagje kaya op één plakje brood en leg een dun plakje koude boter op het andere plakje. Als je zuivel wil vermijden, kun je de koude boter vervangen met pindakaas. Leg de twee plakjes brood op elkaar als een sandwich en snijd het door de helft.
- Haal de eieren uit de pan en plaats ze ongeveer 1 minuut onder koud, stromend water. Breek de eieren vervolgens open in een kom. Voeg sojasaus naar smaak toe en besprenkel met gemalen witte peper. Serveer warm.
Dip de kaya-toast in de zachtgekookte eieren en smullen maar! Maak je Maleisische ontbijt helemaal af met een kopje Ipoh witte koffie. Geniet ervan!