Gegrilde koningsoesterzwam (eryngii)

Deze hartige koningsoesterzwam heeft een heerlijke ‘meaty’ bite, het perfecte vegan alternatief voor tijdens de barbecue. Ze smaken ook heerlijk als je ze in de pan bakt.

2 personen
1 uur
Nederland
Ingrediënten
Op basis van 2 personen
  • 4 koningsoesterzammen (eryngii)
  • Sesamzaadjes

Marinade

  • 2 el sojasaus
  • 1 el sesamolie
  • 2 knoflookteentjes
  •  Stukje gember (2,5 cm)
  • 1 verse chilipeper
  • Sap van een halve limoen
Voeg ingrediënten toe aan winkelwagen

Bekijk de ingrediënten en voeg ze gemakkelijk toe aan je winkelwagen.

Gegroepeerde productitems
Can be Added Beeld Product Aantal Prijs
Verse Gember per pak 250g Verse Gember per pak 250g
€ 3,10
Verse Knoflook 500g
Vers
Verse Knoflook 500g
€ 4,35
Lee Kum Kee Premium Lichte Sojasaus 150ml Lee Kum Kee Premium Lichte Sojasaus 150ml
€ 1,85
Dag Vers Eryngii 150g
Vers
Dag Vers Eryngii 150g
Niet op voorraad
€ 2,99
Sonaco Bevroren Rode Chili 100g
Diepvries
Sonaco Bevroren Rode Chili 100g
€ 1,50
Sugoi Geroosterde Witte Sesam 100g Sugoi Geroosterde Witte Sesam 100g
€ 2,30
Realime Limoensap 250ml Realime Limoensap 250ml
Niet op voorraad
€ 2,15
Chee Seng Zuivere Sesamolie 160ml Chee Seng Zuivere Sesamolie 160ml
€ 3,50
Informatie
  1. Hak de knoflookteentjes, gember en verse chilipeper fijn. Meng de ingrediënten voor de marinade in een kom. Snijd elke koningsoesterzam in de lengte in drie plakken en voeg ze toe aan de marinade. Bedek ze gelijkmatig en laat ze vervolgens circa 15 minuten in de koelkast rusten.
  2. Optie 1: Op de barbecue grillen
    Verwarm de barbecue of grill voor tot middelhoog vuur. Voeg de plakjes koningsoesterzwam toe en grill ze circa 5 minuten aan beide kanten. De koningsoesterzwammen horen goudbruin te zijn aan beide zijden, met lichtelijk krokante randjes en wat grillafdrukken.
  3. Optie 2: In de pan bakken
    Verhit een beetje kookolie in de pan op middelhoog vuur en voeg de plakjes koningsoesterzwam toe. Bak ze 3 tot 4 minuten aan beide kanten of totdat beide kanten goudbruin zijn met lichtelijk krokante randen.
  4. Serveersuggestie
    Garneer de koningsoesterzwammen met sesamzaadjes en serveer ze met een salade.
Scroll to top
main product photo
Gegrilde koningsoesterzwam (eryngii)
Op voorraad