Gegrilde koningsoesterzwam (eryngii)
Deze hartige koningsoesterzwam heeft een heerlijke ‘meaty’ bite, het perfecte vegan alternatief voor tijdens de barbecue. Ze smaken ook heerlijk als je ze in de pan bakt.
2 personen
1 uur
Nederland
Ingrediënten
Op basis van 2 personen
- 4 koningsoesterzammen (eryngii)
- Sesamzaadjes
Marinade
- 2 el sojasaus
- 1 el sesamolie
- 2 knoflookteentjes
- Stukje gember (2,5 cm)
- 1 verse chilipeper
- Sap van een halve limoen
- Hak de knoflookteentjes, gember en verse chilipeper fijn. Meng de ingrediënten voor de marinade in een kom. Snijd elke koningsoesterzam in de lengte in drie plakken en voeg ze toe aan de marinade. Bedek ze gelijkmatig en laat ze vervolgens circa 15 minuten in de koelkast rusten.
- Optie 1: Op de barbecue grillen
Verwarm de barbecue of grill voor tot middelhoog vuur. Voeg de plakjes koningsoesterzwam toe en grill ze circa 5 minuten aan beide kanten. De koningsoesterzwammen horen goudbruin te zijn aan beide zijden, met lichtelijk krokante randjes en wat grillafdrukken. - Optie 2: In de pan bakken
Verhit een beetje kookolie in de pan op middelhoog vuur en voeg de plakjes koningsoesterzwam toe. Bak ze 3 tot 4 minuten aan beide kanten of totdat beide kanten goudbruin zijn met lichtelijk krokante randen. - Serveersuggestie
Garneer de koningsoesterzwammen met sesamzaadjes en serveer ze met een salade.