KitKat chocoladetaart met een Surinaamse twist

Chocolade liefhebbers zullen deze Surinaamse cake heerlijk vinden. Deze cake zal binnen no time klaar zijn dankzij Faja Lobi's Speciale Choco Eksi Trafasie mix!

10 personen
1 uur
Surinaams Hindoestaans
Ingrediënten
Op basis van 10 personen

Choco Eksi Trafasie:

  • 200g ongezouten roomboter
  • 400g Faja Lobi Choco Eksi Trafasie
  • 2 el cacaopoeder
  • 200g pure chocolade
  • 200 ml melk
  • 1½ el Griekse yoghurt
  • 4 eieren (M)

Topping:

  • 200g gesmolten chocolade
  • KitKat-chocoladerepen
  • Geglazuurde aardbeien
  • Verkruimelde chocoladechips

Keukengerei:

  • Cakevorm, ⌀ 24 cm
  • Mixer met gardes
  • Bakpapier
  • Aluminiumfolie
  • 1 satéprikker
  • Rood lint

 

 

Voeg ingrediënten toe aan winkelwagen

Bekijk de ingrediënten en voeg ze gemakkelijk toe aan je winkelwagen.

Informatie

Bereidingstijd: 35 minuten

  1. Warm de chocolade op tot het volledig gesmolten is. Breng alle ingrediënten op kamertemperatuur en zorg ervoor dat de boter zacht is geworden. Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor op 150 °C. Plaats bakpapier over de cakevorm.

  2. Klop de boter in een beslagkom met de mixer op de hoogste stand, totdat het zacht en romig is. Voeg de Choco Eksi Trafasie-cakemix, cacaopoeder, gesmolten chocolade, melk, yoghurt en eieren in één keer toe. Mix het met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad geheel. Klop het beslag daarna met de mixer op de hoogste stand in 3 minuten tot een luchtig beslag.

  3. Giet het beslag in de cakevorm, strijk het glad en bak de cake in de oven gaar en goudbruin (Heteluchtoven: 18-25 min. Of elektrische oven: 30-35 min.). Prik met een satéprikker in het midden van de cake. Wanneer de prikker er schoon en droog uitkomt, is het gaar. Haal de cakevorm uit de oven, plaats op een rooster, leg er een schone en droge theedoek overheen en laat het 10 minuten afkoelen. Haal de cake daarna uit de cakevorm, verwijder het bakpapier en laat het afgedekt met aluminiumfolie 1 uur afkoelen.
    Bestrijk de cake met gesmolten chocolade. Plak KitKat-chocoladerepen aan de buitenkant van de taart en strik er een rood lint omheen. Leg geglazuurde aardbeien en verkruimelde chocoladechips bovenop de taart en smullen maar!
  • Variatietip
    Tijdens het mixen kun je toevoegen:
    - ½ tl geraspte citroenschil, en/of
    - 2 tl Laigsingh Rum Essence aroma, en/of
    - 2 tl Laigsingh Vanilla Essence aroma

Voor dit recept is het recept van Faja Lobi lichtelijk aangepast om het een Valentijnstwist te geven.

Scroll to top
main product photo
KitKat chocoladetaart met een Surinaamse twist
Op voorraad