Knapperige kippenvleugels met rode tofusaus
- 20 kippenvleugels
- ½ tl zout
- ½ tl witte peper
- 2 tl maiszetmeel
- 1 el olie
Sausmix
- 2 à 3 blokjes rode gefermenteerde tofu (nam yue)
- 1 el lichte sojasaus
- ½ el donkere sojasaus
- 2 tl shao xing rijstwijn
- 1½ el suiker
Extra benodigdheden
- Airfryer
- Prak de rode gefermenteerde tofu in een kom, meng vervolgens de lichte sojasaus, donkere sojasaus en shao xing rijstwijn en de suiker bij.
- Was de kippenvleugels en dep het droog. Leg de kippenvleugels in een kom, strooi vervolgens het zout, witte peper en het maiszetmeel over de kippenvleugels heen. Meng het goed door elkaar en zorg ervoor dat alle kippenvleugels een dun laagje maiszetmeel hebben.
- Bak de kippenvleugels in de aifryer op 180 graden voor 16-18 minuten totdat ze goudbruin en gaar zijn.
- Verhit 1 eetlepel olie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de sausmix toe en breng aan de kook. Leg daarna de kippenvleugels in de pan schep alles goed om totdat alle vleugels bedekt zijn met de saus.