Bereidingstijd: 60 minuten
Aantal porties: 4
INGREDIËNTEN
- Garnalen
- Inktvis
- 1 pak Japanse worstjes
- 1 pak firm tofu
Vlees:
- 300g buikspek
- 300g dungesneden short ribs
- 400g dungesneden ribeye
Kies een marinade:
- 1 pot bulgogi marinade for pork
- 1 pot Korean BBQ sauce for short ribs
- 1 pot bulgogi BBQ original
- 1 pot bulgogi BBQ hot & spicy
Groenten:
- Verschillende soorten sla (Romeinse sla, ijsbergsla of botersla)
- 1 pak shisobladeren
- 1 courgette
- 1 pak baby mais
Paddenstoelen:
- 2 pakken enoki
- 1 pak oesterzwammen
- 1 pak shimeji
- 1 pak shiitake
- 1 pak eryngii
Bijgerechten:
- Kimchi sliced mat
- Kimchi sliced radish
- Gepekelde daikon
- Rijst
Dipsaus 1: gochujang
- 2 el gochujang basissaus (Koreaanse peperpasta)
- 1 el sesamolie
- 1 el suiker
- 1 el water
- 1 tl appelazijn
- 1 tl fijngesneden knoflook
Dipsaus 2: doenjang
- Doenjang (sojabonenpasta)
Benodigdheden:
- Koreaanse bakplaat of gourmetset
BEREIDINGSWIJZE
Mix de ingrediënten voor de gochujang dipsaus in een kom en zet opzij. Snijd het vlees in dunne plakken of vraagt de slager om dit te doen. Marineer de verschillende vleessoorten met de Koreaanse marinades voor circa 1 uur. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing. Was de slabladeren en laat ze goed uitlekken.
Leg de ingrediënten op verschillende borden. Plaats de bakplaat in het midden van de tafel, smeer het vervolgens in met een beetje olie. Gril het vlees en de rest van de ingrediënten op de plaat gaar. Neem een bladsla en leg daarop wat rijst, dipsaus en een stukje vlees. Vouw het dicht als een pakketje.