Bereidingstijd: 20 minuten
Aantal porties: 2
INGREDIËNTEN
- 2x227g rib-eye steak, gesneden en gemarineerd met (minstens 30 minutes of overnacht alvorens te koken):
- 2 el Lee Kum Kee Premium oestersaus
- 1 el Gochujang (Koreaanse sambal)
- 1 el maïsmeel
- 1 ei
- 1 tl gemalen zwarte peper
- 1 el Lee Kum Kee Premium lichte sojasaus
- 1 el Lee Kum Kee pure sesamolie
- 2 rode uien, gesneden
- 15 g gember, fijngesneden
- 4 el plantaardige olie, verdeeld in twee
Serveer apart in kommen met:
- 500 g gekookte bruine rijst
- ½ komkommer, gesneden
- 60 g geraspte wortels
- 2 eieren, gebakken
- Sesamzaadjes als garnering
BEREIDINGSWIJZE
Voeg het rundvlees, Lee Kum Kee Premium oestersaus, lichte sojasaus, pure sesamolie, ei en peper toe aan een kom en meng samen. (Tip: Wrijf het rundvlees goed. Ik gebruik meestal een handschoen en meng in een cirkelvormige beweging. Hierdoor wordt het vlees zacht en de eiwit wordt langzaam geabsorbeerd door het spierweefsel).
Voeg 2 el plantaardige olie toe aan een hete pan op middelhoog vuur. Voeg de gemarineerde vlees toe aan de pan en roerbak ongeveer 6 minuten totdat het gaar is. Verplaats van de pan naar een kom.
Voeg 2 el plantaardige olie toe aan dezelfde pan op middelhoog vuur. Voeg de uien en gember toe en roerbak 2-3 minuten lang totdat de uien zacht zijn.
Voeg het gekookte rundvlees weer toe en roer goed totdat alles gelijk is gemengd.
Kook de bruine rijst volgens de instructies op het pak en voeg toe aan twee kommen. Voeg de komkommer en wortels toe aan de zijkant van de kommen en het vlees in het midden. Voeg een gebakken ei toe indien gewenst en garneer met sesamzaadjes.