Bibim Naengmyeon: Koreaanse koude boekweitnoedels

Attentie liefhebbers van pittig eten! Deze zomer kun je genieten van een pittig Koreaans gerecht dat toch verfrissend is! Probeer nu Koreaanse koude noedels.

4 personen
Gemiddeld
15 minuten
Korea
Ingrediënten
Op basis van 4 personen
  • 350g boekweitnoedels
  • ½ komkommer
  • ½ tl zout
  • ½ tl suiker
  • ½ tl azijn
  • 2 Chinese peren
  • 1 zakje kimchi
  • 1 el mosterdolie
  • 4 hardgekookte eieren

Koreaanse saus

  • 80ml Chung Jung One maissiroop
  • 2 el Koreaanse pepersaus
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 3 plakjes gember
  • 60g pepervlokken
  • 1 el sesamzaadjes
  • 3 lente-uien
  • 1 tl zout
  • 1 el sojasaus
Voeg ingrediënten toe aan winkelwagen

Bekijk de ingrediënten en voeg ze gemakkelijk toe aan je winkelwagen.

Gegroepeerde productitems
Can be Added Beeld Product Aantal Prijs
Chung Jung One Maïssiroop 700g Chung Jung One Maïssiroop 700g
€ 3,70
Wang Rode Peper Poeder Gemalen (grof) 453g Wang Rode Peper Poeder Gemalen (grof) 453g
€ 9,30
CJ Bibigo Gesneden Mat Kimchi 500g
Vers
CJ Bibigo Gesneden Mat Kimchi 500g
€ 6,65
Verse Knoflook 500g
Vers
Verse Knoflook 500g
€ 4,35
KTC 100% Pure Mosterdolie 50ml KTC 100% Pure Mosterdolie 50ml
Niet op voorraad
€ 3,10
Double Pagoda Geroosterde Witte Sesamzaden 60g Double Pagoda Geroosterde Witte Sesamzaden 60g
€ 3,85
Sempio Jin S Sojasaus 500ml Sempio Jin S Sojasaus 500ml
€ 3,25
Heng Shun Chinkiang Azijn 200ml Heng Shun Chinkiang Azijn 200ml
€ 2,30
O'Food Gochujang Hete Peper Pasta 500g O'Food Gochujang Hete Peper Pasta 500g
Niet op voorraad
€ 5,80
Verse Gember per kg
Vers
Verse Gember per kg
€ 6,70
Informatie
  1. Koude noedels voor de warme dagen. Geserveerd met dunne noedels gemaakt van boekweit of zoete aardappelzetmeel.
  2. Snijd de komkommer in dunne plakjes. Meng deze met een ½ tl zout, een ½ tl suiker en een ½ tl azijn. Zet opzij. Snijd de Chinese peer in dunne plakken. Meng in een kom 250 ml warm water met 1 tl suiker en roer goed door tot de suiker is opgelost. Laat het afkoelen en leg hierin de plakjes peer.
  3. Voeg in een keukenmachine de ingrediënten van de Koreaanse saus toe en maal het tot een fijne pasta. Zet het in de koelkast.
  4. Kook de noedels in ruim kokend water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Giet de noedels direct na het koken in een vergiet en spoel af met koud water gedurende 2 minuten. Verdeel de noedels over de kommen. Schep de saus op de noedels. Garneer met de komkommer, kimchi, Chinese peer, ei en mosterd. Besprenkel het gerecht met sesamolie en eventueel ijsklontjes.
  5. 잘먹겠습니다 (Jal-mcuk-get-seump-ni-da)! Smakelijk eten!
Scroll to top
main product photo
Bibim Naengmyeon: Koreaanse koude boekweitnoedels
Op voorraad