Bibim Naengmyeon: Koreaanse koude boekweitnoedels
Attentie liefhebbers van pittig eten! Deze zomer kun je genieten van een pittig Koreaans gerecht dat toch verfrissend is! Probeer nu Koreaanse koude noedels.
4 personen
Gemiddeld
15 minuten
Korea
Ingrediënten
Op basis van 4 personen
- 350g boekweitnoedels
- ½ komkommer
- ½ tl zout
- ½ tl suiker
- ½ tl azijn
- 2 Chinese peren
- 1 zakje kimchi
- 1 el mosterdolie
- 4 hardgekookte eieren
Koreaanse saus
- 80ml Chung Jung One maissiroop
- 2 el Koreaanse pepersaus
- 1 kleine ui
- 1 teentje knoflook
- 3 plakjes gember
- 60g pepervlokken
- 1 el sesamzaadjes
- 3 lente-uien
- 1 tl zout
- 1 el sojasaus
- Koude noedels voor de warme dagen. Geserveerd met dunne noedels gemaakt van boekweit of zoete aardappelzetmeel.
- Snijd de komkommer in dunne plakjes. Meng deze met een ½ tl zout, een ½ tl suiker en een ½ tl azijn. Zet opzij. Snijd de Chinese peer in dunne plakken. Meng in een kom 250 ml warm water met 1 tl suiker en roer goed door tot de suiker is opgelost. Laat het afkoelen en leg hierin de plakjes peer.
- Voeg in een keukenmachine de ingrediënten van de Koreaanse saus toe en maal het tot een fijne pasta. Zet het in de koelkast.
- Kook de noedels in ruim kokend water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Giet de noedels direct na het koken in een vergiet en spoel af met koud water gedurende 2 minuten. Verdeel de noedels over de kommen. Schep de saus op de noedels. Garneer met de komkommer, kimchi, Chinese peer, ei en mosterd. Besprenkel het gerecht met sesamolie en eventueel ijsklontjes.
- 잘먹겠습니다 (Jal-mcuk-get-seump-ni-da)! Smakelijk eten!