Bereidingstijd: 45 minuten
Aantal porties: 5
Een streetfood die makkelijk is voor onderweg. Deze snack is overal verkrijgbaar in de straten van Seoul. Probeer het eens zelf!
INGREDIËNTEN
Beslag:
- 325g ketanmeel
- 1 el suiker
- ¼ tl zout
- 1 tl bakpoeder
- 310 ml warm water
- 250g aardappelzetmeel
- 125 ml melk
Vulling:
- 2 pakken Japanse stijl worstjes
- 250g mozzarellakaas
- 100g cheddar cheese
- 100g Zwitserse kaas
- 1kg panko
- Frituurolie
Sauzen:
- Japanse mayonaise
- Srirachasaus
- Ketchup
- Honingmosterd
- Suiker
Extra benodigdheden:
- Stevige satéstokjes
ZO MAAK JE HET
Meng het aardappelzetmeel en de melk in een kom. Roer tot het een papje is geworden en zet opzij.
Zeef het rijstmeel in een kom. Voeg vervolgens de suiker, zout, bakpoeder toe en meng het goed door elkaar. Giet daarna het warme water bij en mix het goed door elkaar. Voeg daarna het aardappelzetmeelmengsel toe en meng het goed door elkaar. Laat het beslag 30 minuten rusten.
Snijd de verschillende soorten kazen in verticale blokken. Spies het worstje en de kaas op een satéstokje. Haal de spiesjes eerst door het aardappelzetmeel, vervolgens door het dikke beslag en als laatste door de panko. Druk de panko goed aan en plaats de rice cheese dogs op een bord.
Verwarm de olie tot 190°C. Frituur de rice cheese dogs per twee in een frituurpan voor circa 4 minuten of totdat ze goudbruin zijn.