Kue Lapis: Indische gestoomde rijstcake

Indonesië

Bekijk de ingrediënten en voeg ze gemakkelijk toe aan je winkelwagen.

Gegroepeerde productitems
Can be Added Beeld Product Aantal Prijs
Diamond Aluminium Stoompan 22cm Diamond Aluminium Stoompan 22cm
Niet op voorraad
€ 39,85
Pondan Lapis Tepung Beras 400g Pondan Lapis Tepung Beras 400g
€ 3,85
Aroy-D Kokosmelk (Dessert) 400ml Aroy-D Kokosmelk (Dessert) 400ml
€ 2,55
Golden Diamond Bamboe Satéstokjes 18cm 100st Golden Diamond Bamboe Satéstokjes 18cm 100st
€ 0,60
Informatie

DIT HEB JE NODIG

  • 450 ml kokosmelk
  • Vierkante bakvorm (18x18x7 cm)
  • Stoompan
  • 1 satéprikker

400g Pondan-cakemix, bestaande uit:

  • 225g pandanmix
  • 175g vanillamix


ZO MAAK JE HET


1. Voorbereidingen:

  • Kook 450 ml kokosmelk met 650 ml water totdat het 800 ml wordt. Laat het dan afkoelen.
  • Breng water aan de kook op hoog vuur in een stoompan.



2. Mix het beslag:

  • Mix 225g van de pandanmix met 450 ml gekookte kokosmelk, met een houten spatel. Haal het vervolgens door een zeef.
  • Mix 175g van de vanillamix met 350 ml gekookte kokosmelk, met een houten spatel. Haal het vervolgens door een zeef.



3. Stoom de cake:


Vet de vierkante bakvorm in met oilie. Doe er 100 ml pandanbeslag in, en stoom het 5-7 minuten op middelmatig vuur. Doe er vervolgens 100 ml vanillebeslag bovenop, en stoom nogmaals ongeveer 5-7 minuten. Herhaal deze stappen totdat al het beslag op is. De bovenste laag moet een pandanlaag zijn. Prik een satéprikker in het midden van de cake. Als het er schoon uitkomt, is de cake gaar.



4. Snijd de cake aan:


Haal de bakvorm uit de stoompan, en laat het afkoelen. Haal de afgekoelde cake uit de bakvorm, snijd het in plakjes van 1 cm dik, en serveer.



Let op:


Met dit recept maak je de groene versie van de cake (zie foto).

Scroll to top
main product photo
Kue Lapis: Indische gestoomde rijstcake
Op voorraad