Kip in pittige Kung Bo-saus

Bekijk de ingrediënten en voeg ze gemakkelijk toe aan je winkelwagen.

Gegroepeerde productitems
Can be Added Beeld Product Aantal Prijs
Lucullus Lombok Chillies 25g Lucullus Lombok Chillies 25g
€ 2,35
Chee Seng Puur Sesamolie 320ml
Aanbieding 29%
Chee Seng Puur Sesamolie 320ml
Speciale prijs € 4,50 Normale prijs € 6,30
Golden Diamond Pandan Zilvervliesrijst 1kg Golden Diamond Pandan Zilvervliesrijst 1kg
€ 3,90
Chng Kee's Kung Bo Saus 250ml Chng Kee's Kung Bo Saus 250ml
€ 4,25
Lee Kum Kee Premium Lichte Sojasaus 150ml Lee Kum Kee Premium Lichte Sojasaus 150ml
€ 1,85
Knorr Kingsford's Maïszetmeel 420g Knorr Kingsford's Maïszetmeel 420g
€ 2,90
Verse Gember per kg
Vers
Verse Gember per kg
€ 6,70
Verse Knoflook 500g
Vers
Verse Knoflook 500g
€ 4,35
Oriental Cashewnoten 500g Oriental Cashewnoten 500g
€ 8,15
Informatie

Bereidingstijd: 30 minuten


Aantal porties: 4



INGREDIËNTEN

  • 125 ml Kung Bo-Saus
  • 1½ el sesamolie
  • 2 el lichte sojasaus
  • 2 el olie
  • 1 el water
  • 2 tl maïzena
  • 500g kipfilet, in blokjes
  • 100g ongezouten cashewnoten
  • 20g gedroogde chilipeper
  • 6 stukjes gember, in dunne plakjes
  • 2 lente-uien, grofgesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • Jasmijnrijst

ZO MAAK JE HET


Kook de jasmijnrijst volgens de instructies op de verpakking.



Marineer intussen de kipblokjes 10 minuten in de sojasaus, sesamolie en 1 theelepel maïzena. Roerbak de gemarineerde kip gedurende 2 à 3 minuten in een laagje hete olie. Giet de overtollige olie af en zet de kip apart.



Doe de gedroogde pepers in de pan en bak ze op totdat ze bruin worden. Voeg dan de gember en de knoflook toe en roerbak totdat het begint te geuren. Doe de kip erbij en voeg vervolgens de saus toe. Roer alle ingrediënten goed om. Laat het geheel rustig sudderen gedurende 3 minuten. Voeg ten slotte de cashewnoten en de lente-uien toe.



Leng de maïzena met een scheutje water aan tot een papje en voeg dit toe aan de saus. Roer goed totdat de saus is ingedikt. Schep nogmaals een paar keer om en serveer met jasmijnrijst.



Scroll to top
main product photo
Kip in pittige Kung Bo-saus
Op voorraad