In het noorden van China kom je deze lamsspiesjes overal op straat tegen. Heerlijk gekruid met gedroogde chilipepers en komijn. Bestrooi de spiesjes rijkelijk met kruiden als ze net van de barbecue komen.
Bereidingstijd: 5 minutes
Soort: Vlees
Oorsprong: China
Porties: Voor 5 personen
Ingrediënten
500g lamsvlees
Marinade
1 el sesamolie
2 el lichte sojasaus
1 tl donkere sojasaus
2 tl maizena
2 tl komijnpoeder
1 el gedroogde chilipepervlokken
Witte peper (naar smaak)
Bijgerechten
Flat bread
Yoghurt met Thaise koriander
Extra benodigdheden
Bamboeprikkers
Bereidingswijze
Stap 1: Doe de bamboeprikkers in een kom met water. Dit zorgt ervoor dat de spiesjes niet aanbranden.
Stap 2: Snijd het lamsvlees in dunne plakken.
Stap 3: Meng alle ingrediënten voor de marinade in een kom. Voeg vervolgens het lamsvlees toe en meng alles goed door elkaar.
Stap 4: Rijg de stukjes lamsvlees aan de bamboeprikkers.
Stap 5: Rooster de lamsspiesjes gedurende 5 minuten en keer ze halverwege de bereidingstijd om.
Stap 6: Strooi extra chilivlokken en komijn over het lamsvlees heen.
Smakelijk eten!