DIT HEB JE NODIG
- 375g Pondan-spekkoekmix
- 7 eierdooiers + 3 hele eieren
- 200g margarine
- 150g boter
- 2 el rum
- Mixer
- Cakevorm 18x18 cm
ZO MAAK JE HET
Verwarm de oven voor tot 160°C (heteluchtoven 160 °C). Klop de margarine en de boter circa 10 minuten tot een lichte romige massa.
Klop de eieren 2 minuten in een andere kom tot ze crèmig worden. Voeg de Pondan-spekkoekmix toe en klop 6-7 minuten goed door met een mixer op de hoogste stand totdat er een dik wit mengsel ontstaat. Voeg de botermassa en rum toe, en roer het geheel goed door. Vet een cakevorm dun in met margarine en bedek de bodem met bakpapier.
Schep een dun laagje van 3-4 eetlepels van het mengsel in de cakevorm en strijk het glad uit met een platte lepel. Bak het 5 minuten in de oven tot het stolt. Schep er weer een dun laagje van het beslag op, strijk het weer uit en bak het in 5 minuten gaar. Bouw de spekkoek op deze manier op totdat al het beslag op is. Laat de spekkoek 10 minuten in de vorm afkoelen en verwijder daarna het bakpapier.
Snijd de spekkoek in plakken van ongeveer 1 cm dik, en serveer.