Bereidingstijd: 50 minuten
Aantal porties: 2
Dit gerecht smaakt licht en verfrissend en zit bomvol aromatische, Aziatische smaken. Ideaal voor een date of om te delen met familie. En het kliekje smaakt heerlijk als lunch.
INGREDIËNTEN
- 2 kippenpoten (2x250g)
- 125g volkoren noedels
- 3 el Sichuan peperkorrelolie
- 5 gedroogde chilipepers, gekneusd
- Handje koriander, gehakt
- Geroosterde pinda’s, gehakt
Sausmix:
- 2 knoflookteentjes, gehakt
- 1 rode ui, gesneden
- 2 el Lee Kum Kee Seasoned Rice Vinegar
- 4 el Lee Kum Kee Premium Light Soy Sauce
- ½ el Lee Kum Kee Pure Sesame Oil
- ½ citroen, sap en geraspte schil
BEREIDINGSWIJZE
Breng de kippenpoten van tevoren op smaak, minstens 30 minuten voor het koken.
Kook de volkoren noedels volgens de instructies op de verpakking.
Kook water in een pan op hoog vuur. Zodra het water kookt, voeg je een snufje zout toe, gevolgd door de kippenpoten. Zorg ervoor dat het water de kip bedekt. Doe de deksel op de pan en laat het 30 tot 40 minuten sudderen totdat de kippenpoten gaar zijn. Haal de kippenpoten uit de pan en dep ze droog met keukenpapier. Laat het afkoelen. Versnipper de kip vervolgens met twee vorken of met je vingers.
Verhit Sichuan peperkorrelolie in een pan op medium vuur. Voeg de chilipepers toe en blijf het 3 tot 5 minuten roeren voordat je de pan van het vuur verwijdert. Meng de sausmix en gebakken chilipepers in een kom. Voeg de kipstukjes toe aan de kom en gooi het op.
Plaats de noedels op een bord, gevolgd door de kipstukjes. Garneer met koriander, bestrooi met gehakte pinda’s en geniet!
Tip:
Je kunt een vleesthermometer gebruiken om de interne temperatuur op te meten. Ga voor 77-79°C.