Noedels met kip en citroen

Bekijk de ingrediënten en voeg ze gemakkelijk toe aan je winkelwagen.

Gegroepeerde productitems
Can be Added Beeld Product Aantal Prijs
Lee Kum Kee Premium Lichte Sojasaus 150ml Lee Kum Kee Premium Lichte Sojasaus 150ml
€ 1,85
Verse Knoflook 500g
Vers
Verse Knoflook 500g
€ 4,35
Beksul Chell Tarwe Noedels 500g Beksul Chell Tarwe Noedels 500g
€ 3,25
Chuan Lao Hui Sichuan Peper Olie 210ml Chuan Lao Hui Sichuan Peper Olie 210ml
€ 4,00
Chuan Lao Hui Gedroogde Chili Stukjes 100g Chuan Lao Hui Gedroogde Chili Stukjes 100g
Niet op voorraad
€ 3,20
Lee Kum Kee Gekruide Rijstazijn 207ml Lee Kum Kee Gekruide Rijstazijn 207ml
€ 2,85
Bevroren Maïs Kippenbout 1kg
Aanbieding 15%
Diepvries
Bevroren Maïs Kippenbout 1kg
Speciale prijs € 5,90 Normale prijs € 6,95
Informatie

Bereidingstijd: 50 minuten


Aantal porties: 2



Dit gerecht smaakt licht en verfrissend en zit bomvol aromatische, Aziatische smaken. Ideaal voor een date of om te delen met familie. En het kliekje smaakt heerlijk als lunch.



INGREDIËNTEN

  • 2 kippenpoten (2x250g)
  • 125g volkoren noedels
  • 3 el Sichuan peperkorrelolie
  • 5 gedroogde chilipepers, gekneusd
  • Handje koriander, gehakt
  • Geroosterde pinda’s, gehakt

Sausmix:

  • 2 knoflookteentjes, gehakt
  • 1 rode ui, gesneden
  • 2 el Lee Kum Kee Seasoned Rice Vinegar
  • 4 el Lee Kum Kee Premium Light Soy Sauce
  • ½ el Lee Kum Kee Pure Sesame Oil
  • ½ citroen, sap en geraspte schil

BEREIDINGSWIJZE


Breng de kippenpoten van tevoren op smaak, minstens 30 minuten voor het koken.



Kook de volkoren noedels volgens de instructies op de verpakking.



Kook water in een pan op hoog vuur. Zodra het water kookt, voeg je een snufje zout toe, gevolgd door de kippenpoten. Zorg ervoor dat het water de kip bedekt. Doe de deksel op de pan en laat het 30 tot 40 minuten sudderen totdat de kippenpoten gaar zijn. Haal de kippenpoten uit de pan en dep ze droog met keukenpapier. Laat het afkoelen. Versnipper de kip vervolgens met twee vorken of met je vingers.



Verhit Sichuan peperkorrelolie in een pan op medium vuur. Voeg de chilipepers toe en blijf het 3 tot 5 minuten roeren voordat je de pan van het vuur verwijdert. Meng de sausmix en gebakken chilipepers in een kom. Voeg de kipstukjes toe aan de kom en gooi het op.



Plaats de noedels op een bord, gevolgd door de kipstukjes. Garneer met koriander, bestrooi met gehakte pinda’s en geniet!



Tip:


Je kunt een vleesthermometer gebruiken om de interne temperatuur op te meten. Ga voor 77-79°C.

Scroll to top
main product photo
Noedels met kip en citroen
Op voorraad