Lo mai gai: kleefrijst in lotusblad

Hong Kong (China)

Bekijk de ingrediënten en voeg ze gemakkelijk toe aan je winkelwagen.

Gegroepeerde productitems
Can be Added Beeld Product Aantal Prijs
Verse Knoflook 500g
Vers
Verse Knoflook 500g
€ 4,35
Lee Kum Kee Panda Brand Oestersaus 255g
Aanbieding 28%
Lee Kum Kee Panda Brand Oestersaus 255g
Speciale prijs € 1,55 Normale prijs € 2,15
Mee Chun Sesamolie 125ml Mee Chun Sesamolie 125ml
€ 3,15
Furui Gedroogde Paddenstoelen 4-5cm A Klasse 100g Furui Gedroogde Paddenstoelen 4-5cm A Klasse 100g
€ 3,25
Chef Kok Shaoxing Kookwijn 15% Alcohol 150ml
Alcohol
Chef Kok Shaoxing Kookwijn 15% Alcohol 150ml
€ 1,40
Mount Elephant Gedroogde Lotusblad 400g Mount Elephant Gedroogde Lotusblad 400g
€ 7,60
Pearl River Brand Superieur Lichte Sojasaus 150ml Pearl River Brand Superieur Lichte Sojasaus 150ml
Niet op voorraad
€ 1,40
Royal Sea Gedroogde Gepelde Garnalen 100g
Diepvries
Royal Sea Gedroogde Gepelde Garnalen 100g
€ 7,99
Ajinomoto Amoy Kippenpoeder 1kg Ajinomoto Amoy Kippenpoeder 1kg
€ 12,80
Poons Chinese Droge Worst 240g / 潘记传统优质切肉肠 240克
Vers
Poons Chinese Droge Worst 240g / 潘记传统优质切肉肠 240克
€ 10,50
Verse Gember per kg
Vers
Verse Gember per kg
€ 6,70
Knorr Kingsford's Maïszetmeel 420g Knorr Kingsford's Maïszetmeel 420g
€ 2,90
Golden Diamond Kleefrijst 1kg Golden Diamond Kleefrijst 1kg
€ 3,35
Bevroren Maïs Kippenbout 1kg
Diepvries
Bevroren Maïs Kippenbout 1kg
Niet op voorraad
€ 8,75
Pearl River Brand Superieur Donkere Sojasaus 150ml Pearl River Brand Superieur Donkere Sojasaus 150ml
€ 1,50
Informatie

Lo mai gai bevat kleefrijst, stukjes kip, Chinese paddenstoelen en Chinese gedroogde worst. De gemixte rijst wordt vervolgens in een lotusblad gewikkeld en gestoomd. Het lotusblad geeft een unieke smaak aan de rijst.



Bereidingstijd: 45 minuten

Aantal porties: 4


INGREDIËNTEN

  • 750g kleefrijst
  • 1 tl zout
  • 1 pak gedroogde lotusbladeren
  • Sesamolie

Vulling:

  • 200g kippendijen
  • 2 el gedroogde garnalen
  • 2 stuks Chinese gedroogde worst (lap cheong)
  • 6 Chinese gedroogde  paddenstoelen
  • 3 cm dikke gember
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 lente-uien
  • 2 tl maizena

Sausmix:

  • ½ tl zout
  • ½ tl witte peper
  • 1 tl suiker
  • 1 tl sojasaus
  • 2 tl kippenbouillonpoeder
  • 2 el oestersaus
  • 2 el Shaoxing rijstwijn
  • 1 el donkere sojasaus


ZO MAAK JE HET

1. Zet de kleefrijst eerst een nacht in het water. Giet het water af.



2. Snijd de kippendijen in smalle reepjes. Week apart van elkaar de garnalen en de paddenstoelen in warm water. Gooi het water niet weg. Snijd de garnalen grof,  de paddenstoelen en de worst in kleine blokjes. Snijd de ui in reepjes, de knoflook, lente-uien en de gember fijn.



3. Verwarm olie in een pan. Voeg de uien, de gember en de knoflook toe, bak tot ze geurig worden. Voeg vervolgens de kip toe en bak ze gedurende 2 minuten mee. Doe daarna de paddenstoelen en de garnalen erbij en bak ze mee gedurende 3 minuten. Voeg de lente-uien toe en schep alles goed om. Voeg de sausmix met het weekwater van de garnalen en de paddenstoelen toe. Meng de maïzena met 3 theelepels water en voeg het toe aan de saus. Laat het koken totdat de saus een beetje is ingedikt.



4. Voeg de ongekookte rijst toe en schep alles goed om.

5. Haal de lotusbladeren uit de verpakking en giet er kokend water eroverheen. Zorg ervoor dat ze onder water liggen. Week  de bladeren tot ze zacht zijn. Droog de lotusbladeren met keukenpapier en snijd de bladeren in twee helften. Leg de lotusbladeren met de nerven richting de tafel toe. Bestrijk een beetje sesamolie op de bladeren. Leg de bladeren in de lengte neer.



6. Schep twee volle eetlepels met het rijstmengsel in het midden van het blad. Vouw de zijkanten naar binnen en vouw vervolgens de onderkant van het blad naar boven toe. Vouw het nogmaals om totdat het goed dicht is. Knip eventueel het overtollige blad weg. Stoom de pakketjes gedurende twee uur in een stoompan.



Verkorte versie


Heb je niet zoveel tijd? Je kunt ook de rijst eerst koken en daarna stomen.



Kook de kleefrijst (5 kopjes rijst - 7½ kopjes water) met 1 theelepel zout in een rijstkoker en laat het 10 minuten nastomen. Volg de stappen 2, 3 en 5.



Schep 2 eetlepels rijst in het midden van het blad, schep vervolgens de vulling erop en daarbovenop nogmaals 2 eetlepels rijst. Vouw de zijkanten naar binnen en vouw vervolgens de onderkant van het blad naar boven toe. Vouw het nogmaals om totdat het goed dicht is. Knip eventueel het overtollige blad weg. Stoom de pakketjes gedurende 30 minuten in een stoompan.

Scroll to top
main product photo
Lo mai gai: kleefrijst in lotusblad
Op voorraad