Bereidingstijd: 15 minuten
Aantal porties: 2-4
Een populair Chinees-Filipijns gerecht met dikke eiernoedels en verschillende groenten.
INGREDIËNTEN
- 40g Mama Sita’s Chopsuey/Pancit Canton Mix
 - 2 el Mama Sita’s oestersaus
 - 150g garnalen, gewassen
 - 1 kippenspiermaag, gekookt en dungesneden
 - 150g lomi noedels
 - 80g kool
 - 60g wortel
 - 30g paksoi
 - 6 peultjes
 - 1 ui
 - 1 ei
 - 3 el knoflook
 - 3 el olie
 - 1 lente-ui
 - ¼ tl sesamolie (optioneel)
 
BEREIDINGSWIJZE
Los de chopsuey-/pansit canton-mix op in 750 ml water. Pers de knoflook. Hak de ui en lente-ui in stukjes. Snijd de wortel en kool in dunne reepjes. Snijd the peultjes schuin af. Snijd de paksoi. Klop het ei. Blancheer de noedels 1 minuut in kokend water.
Verhit olie in een kookpan en sauteer de knoflook en ui totdat ze doorzichtig zijn. Voeg de garnalen en kip toe, en sauteer totdat de garnalen van kleur veranderen. Voeg de oestersaus en chopsuey/pancit canton-mix toe. Breng het aan de kook en laat het sudderen totdat de kip mals is.
Verhoog het vuur en voeg de groenten toe. Wanneer de groenten bijna gaar zijn, voeg je de noedels toe en kook je ze totdat ze gaar zijn. Voeg het geklopte ei toe en breng het aan de kook. Voeg sesamolie toe.
Garneer met gehakte lente-ui.