Ma Po Tofu

Bekijk de ingrediënten en voeg ze gemakkelijk toe aan je winkelwagen.

Gegroepeerde productitems
Can be Added Beeld Product Aantal Prijs
Dagverse Bosui per bos
Vers
Dagverse Bosui per bos
€ 1,50
Chee Seng Zuivere Sesamolie 160ml
Aanbieding 29%
Chee Seng Zuivere Sesamolie 160ml
Speciale prijs € 2,49 Normale prijs € 3,50
Golden Diamond Gedroogde Szechuanpeper Korrel 113g Golden Diamond Gedroogde Szechuanpeper Korrel 113g
€ 5,30
Verse Gember per kg
Vers
Verse Gember per kg
€ 6,70
Verse Knoflook 500g
Vers
Verse Knoflook 500g
€ 4,35
Unicurd Zijden Tofu (rood) 300g
Vers
Unicurd Zijden Tofu (rood) 300g
Niet op voorraad
€ 2,15
Chef Kok Shaoxing Kookwijn 15% Alcohol 150ml
Alcohol
Chef Kok Shaoxing Kookwijn 15% Alcohol 150ml
€ 1,40
Informatie

Ma po tofu is misschien wel het bekendste gerecht uit de Sichuan keuken. Het bestaat uit zachte tofu en gehakt in een rode pittige saus van Sichuan peperkorrels en chilibonenpasta.



Bereidingstijd: 20-30 minuten. Voor 2 personen.



Ingrediënten


500g silken tofu*
250g runder- of varkensgehakt
250ml water + 1 tl kippenbouillonpoeder
2 el lichte sojasaus
1½ el Shaoxing rijstwijn
1 tl sesamolie
2 teentjes knoflook (fijngesneden)
2 tl gember* (fijngesneden)
1 ui*
2 lente-uien* (fijngesneden)
1 tl Sichuan peperkorrels
1 el chili-bonenpasta
¼ tl suiker*
1½ tl maïzena*
1 el water



*Verkrijgbaar bij onze fysieke winkels. Vind een locatie bij jou in de buurt.



Bereidingswijze


1.Snijd de tofu in blokjes van 2 x 2 cm. Snijd de lente-uien in twee gedeeltes. Het witte gedeelte snijd je grof en het groene gedeelte in dunne ringen. Kook 250 ml water en voeg vervolgens 1 theelepel kippenbouillonpoeder toe. Roer goed totdat het poeder is opgelost.



2.Rooster de Sichuan peperkorrels zonder olie in een wok tot ze bruin en geurig zijn. Kneus de korrels lichtjes.



3.Verwarm olie in een pan. Doe het gehakt in de pan en maak het los met een spatel. Voeg vervolgens de sojasaus, de rijstwijn en de sesamolie toe. Met een spatel bak je al roerend het gehakt bruin. Schep het gehakt uit de pan en verhit opnieuw olie in de pan.



4.Voeg vervolgens het witte gedeelte van de lente-uien, de knoflook, de uien en de gember toe en bak ze goed op tot er een aromatische geur vrijkomt.



5.Voeg daarna de chilibonenpasta toe samen met de helft van de Sichuan peperkorrels en roer de pasta goed los.



6.Giet de kippenbouillon in de pan en breng het aan de kook. Voeg vervolgens de tofu en het gehakt toe.

7.Breng alles nogmaals aan de kook, draai het vuur omlaag en laat de saus op matig vuur een kwart inkoken.



8.Meng de maïzena in een kopje met een beetje koud water tot er een romige vloeistof wordt gevormd. Voeg dit al roerende toe aan de saus en totdat het is ingedikt.



9.Besprenkel het gerecht met de lente-uien en de overige Sichuan peperkorrels.

Vond je dit een nuttig recept? Deel hem dan met je vrienden!



Scroll to top
main product photo
Ma Po Tofu
Op voorraad