Ma Tai Ko: Waterkastanjecake
Ma tai ko, waterkastanjecake, is een zoet dessert uit de Kantonese keuken. Het wordt eerst gestoomd en vervolgens aan de beide kanten gebakken.
- 250g waterkastanjemeel
- 150g rode rietsuiker
- 100g donkere rietsuikerplakken
- 1½ liter water
- 20 waterkastanjes (diepvries)
- Snijd de waterkastanjes in dunne plakken.
- Mix in een kom 250g waterkastanjemeel met 750 ml water en roer tot een glad beslag. Zeef daarna het beslag om de grove klonten uit te zeven. Zet opzij.
- Kook de rietsuiker met het overige water totdat het is opgelost. Voeg vervolgens de plakjes waterkastanje toe. Schenk het beslag daarna bij het suikerwater en blijf constant roeren totdat het is ingedikt. Draai het vuur omlaag en blijf roeren totdat het glazig wordt.
- Giet het beslag in een diepe schaal en stoom voor circa 30 minuten. Laat het afkoelen en snijd het in plakjes. Je kunt de afgekoelde, gestoomde waterkastanjecake zo eten of je bakt de plakjes cake met een beetje olie aan beide kanten goudbruin.