INGREDIENTEN
- 500g macaroni (snelkokend)
 - Zonnebloemolie
 - 2 sjalotjes
 - 4 teentjes knoflook
 - 250g kipfilet
 - 5 bosuitjes
 - 1 rode paprika
 - 4 el Faja Lobi Bami Trafasie Speciaal
 - ½ tl Faja Lobi Trassie Trafasie
 - 1 el Faja Lobi Pinda Sambal
 - 2 tl tomatenpuree
 - ½ tl pimentpoeder
 
STAP 1: Macaroni bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking. 
STAP 2: 6 eetlepels olie verhitten, sjalotjes (in stukjes gesneden) en knoflook (geperst) hierin lichtbruin fruiten.
STAP 3: Kipfilet toevoegen en gaarbakken.
STAP 4: Bosuitjes (in ringen gesneden) en paprika (in reepjes) toevoegen, omscheppen en 4 minuten bakken. 
STAP 5: Bami Trafasie Speciaal, Trassie Trafasie, Pinda Sambal, tomatenpuree en pimentpoeder toevoegen, even omscheppen.
STAP 6: Macaroni hieraan toevoegen, omscheppen en 8 minuten op laag vuur opbakken.
Variatietip
Gebruik eens als bijgerecht Surinaams zuurgoed.