Bereidingstijd: 45 minuten
Aantal porties: 8
INGREDIËNTEN
-
200g ongezouten boter
-
70 ml olie
-
350g lichtbruine basterdsuiker
-
4 grote eieren
-
15 ml pure vanille-extract
-
½ tl zout
-
130g bloem
-
100g ongezoete cacaopoeder
-
150g chocolade chips
Topping:
-
1 pak marshmallows
Extra benodigdheden:
-
Bakvorm 20x30 cm
ZO MAAK JE HET
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed een springvorm met een vel bakpapier. Zeef de bloem, cacao en het zout in een aantal keer in een kom. Zet opzij. Smelt de boter in een pannetje en laat het een beetje afkoelen.
Meng in een kom de gesmolten boter, de olie en de suiker. Voeg vervolgens de eieren en de vanille toe. Mix het goed door elkaar. Voeg het bloemmengsel toe aan de natte ingrediënten en meng langzaam met een spatel de ingrediënten door elkaar totdat alles is opgenomen. Meng het niet te lang, anders worden ze niet zo smeuïg. Voeg de chocoladechips toe en meng het goed door het beslag heen.
Giet het beslag in de bakvorm en spreid gelijkmatig uit. Bak de brownie circa 30 à 35 minuten. Laat de brownie nog 15 à 20 minuten afkoelen in de bakvorm en haal het daarna voorzichtig eruit. Laat het een uur afkoelen. Bedek de brownies helemaal met de marshmallows.
Vóór het serveren:
Zet de grill van je oven aan en leg de brownie op een ovenbestendige schaal. Grill de marshmallows zo’n 3 minuten en blijf erbij, zorg ervoor dat de bovenlaag niet verbrandt.