Bereidingstijd: 15 minuten + een hele nacht in de koelkast
Aantal porties: 4
INGREDIËNTEN
-
6 eieren
-
1 tl zout
Marinademix:
-
125 ml lichte sojasaus
-
125 ml water
-
125 ml maissiroop
-
3 knoflooktenen
-
2 sjalotjes
-
1 groene chili peper
-
1 rode chili peper
Garnering:
-
1 lente-ui
-
1 el geroosterde sesamzaadjes
ZO MAAK JE HET
Snijd de sjalotjes, de groene en de rode chili pepers fijn en de knoflook in plakjes.
Zet een pan met voldoende water op. De eieren moeten namelijk geheel onder water liggen. Voeg een beetje zout toe. Doe de eieren voorzichtig in het water vanaf het moment dat het water kookt.
Voor halfzachte eieren kook je de eieren voor 6 minuten.
Haal de eieren eruit en leg ze in een kom met ijskoud water. Pel de eieren zodra ze zijn afgekoeld. Doe de afgekoelde marinade met de eieren in een ziplockzak. Zorg ervoor dat de eieren helemaal bedekt zijn met de marinade. Leg ze voor een hele nacht in de koelkast.
Garneer met de lente-uien en de geroosterde sesamzaadjes.