Mechado: Filipijnse stoofschotel met rundvlees

Bekijk de ingrediënten en voeg ze gemakkelijk toe aan je winkelwagen.

Gegroepeerde productitems
Can be Added Beeld Product Aantal Prijs
Mama Sita's Adobo Hartig Saus Mix 50g Mama Sita's Adobo Hartig Saus Mix 50g
€ 2,30
Suree Vissaus 200ml Suree Vissaus 200ml
Niet op voorraad
€ 1,75
Foreway Roerbakolie 185ml Foreway Roerbakolie 185ml
Niet op voorraad
€ 4,45
Informatie

Marineertijd: 4 uur
Bereidingstijd: 2 uur en 15 minuten
Aantal porties: 5-7

Een hartige stoofschotel met rundvlees, wortel, aardappelen, sjalotten in een Filipijnse adobomarinade.

INGREDIËNTEN

  • 50g Mama Sita’s adobomix
  • ½ tl Mama Sita’s achuetepoeder
  • 1 kg spareribs
  • 200g gebakken aardappelen
  • 1 kg sjalotten
  • 2 el vissaus (patis)
  • 120 ml olie
  • 1 liter water
  • Zout naar smaak


BEREIDINGSWIJZE
Los de adobomix op in 250 ml water. Snijd de aardappelen in blokjes en hak de sjalotten fijn.

Snijd de spareribs kruiselings. Laat het minstens 4 uur lang marineren in de opgeloste adobomix.

Verhit 60 ml olie in een pan en bak de spareribs totdat ze bruin zijn. Voeg 1 liter water toe. Laat het koken en sudderen totdat het vlees mals is.

Verhit 60 ml olie in een pan en sauteer de sjalotten. Voeg de vissaus, achuetepoeder, overgebleven marinade en zout toe aan de spareribs. Bedek de pan met de deksel en laat het sudderen op een lager vuurtje. Roer af en toe.

Voeg de aardappelen toe wanneer het vlees mals mals is.

Leg de spareribs op een schaal en giet de saus eroverheen.


Scroll to top
main product photo
Mechado: Filipijnse stoofschotel met rundvlees
Op voorraad