Japanse runderspiesjes, op smaak gebracht met witte miso en sake.
Bereidingstijd: 5 minuten
Soort: Vlees
Oorsprong: Japan
Porties: 5 personen
Ingrediënten
500g rundvlees
Marinade
1 el witte miso
1½ el sake
1 tl sojasaus
2 el mirin
2 el maissiroop of honing
2 teentjes knoflook
Zout en peper, naar smaak
Extra benodigdheden
Bamboeprikkers
Bereidingswijze
Stap 1: Doe de bamboeprikkers in een kom met water. Dit zorgt ervoor dat de spiesjes niet aanbranden.
Stap 2: Meng de ingrediënten voor de marinade in een kom.
Stap 3: Spoel het rundvlees om en dep het goed droog. Snijd het vlees in blokjes van 2.5 cm.
Stap 4: Voeg het vlees toe aan de marinade en marineer gedurende 3 uur of 1 hele dag nacht afgedekt in de koelkast.
Stap 5: Rijg de stukjes rund aan de bamboeprikkers.
Stap 6: Rooster de runderspiesjes gedurende 5 minuten en keer ze halverwege de bereidingstijd om.
Smakelijk eten!