Ingrediënten
Bereidingstijd: 45 minuten
Aantal porties: 4
De culturele diversiteit van Suriname zie je goed terug in de keuken die Aziatische, Afrikaanse en Europese invloeden heeft. Moksi Meti is een Chinees-Surinaams vleesgerecht (Moksi betekent gemixt en Meti betekent vlees) dat erg populair is in het land van herkomst, maar zeker ook in Nederland.
INGREDIËNTEN
- 250g vlees
- 1-2 el Lufo Moksi Meti marinade
- 1 el rum of wijn
- Olie
Serveer met:
- Kousenband
- Rijst
BEREIDINGSWIJZE
Voeg 1-2 eetlepels Lufo Moksi Meti-marinade toe aan het vlees en laat het minstens 30 minuten intrekken, of langer voor een vollere smaak. Voeg 1 eetlepel rum of wijn toe aan de marinade. Rooster het gaar in de oven of op de barbecue, of roerbak het in de wokpan met wat olie. Serveer met kousenband en rijst.
Variatietip
In plaats van rijst kun je Moksi Meti ook serveren met bami of op brood.