Kokospudding met jelly snoepjes. Dit vrolijke gerecht is een feest voor kinderen en volwassenen! Een heerlijk dessert met frisse kleuren en verschillende fruitsmaken.
Bereidingstijd: 180 minuten
Aantal porties: 8
INGREDIËNTEN
3 verschillende smaken Robertsons jellypoeder
Per pakje Robertsons jellypoeder:
- 10g gelatinepoeder
- 60g fijne suiker
- 340 ml kokend water
Kokosmengsel:
- 250 ml kokoscrème
- 100 ml koud water
- 265 ml kokend water
- 20g gelatinepoeder
- 100g zoete gecondenseerde melk
ZO MAAK JE HET:
Jelly snoepjes | Je kunt de jelly snoepjes een dag van tevoren maken. Doe 1 pakje jellypoeder, suiker en de gelatinepoeder in een kom en meng het goed door elkaar. Voeg al roerend het kokend water toe, blijf roeren tot alles is opgelost. Doe de jelly in een rechthoekig schaal en laat het geheel afkoelen. Zet de schaal in de koelkast. Herhaal de stappen met de andere twee smaken. De volgende dag zijn de jelly snoepjes hard geworden. Snijd ze dan in blokjes en doe de blokjes in een grote schaal.
Kokosmengsel | Meng de suiker en de gelatinepoeder in een kleine kom. Verwarm de kokoscrème en kokosnootwater in een pannetje. Voeg de suiker en de gelatinepoeder toe en roer goed tot het is opgelost. Voeg vervolgens de zoete gecondenseerde melk toe en laat het afkoelen (niet laten stollen)
Giet het kokosmengsel in de schaal waar de jelly snoepjes erin zitten totdat ze helemaal bedekt zijn. Leg de schaal in de koelkast gedurende 3 uur in de koelkast.