Knapperige eieren met paddenstoel, taugé en lente-ui

1 personen
Gemiddeld
15 minuten
Ingrediënten
Op basis van 1 personen
  • 3 large portobello mushrooms
  • 3 spring onions, topped, tailed
  • A handful of beansprouts
  • 3 medium eggs
  • 1½ Tbsp Lee Kum Kee Premium Oyster Sauce
  • 1 tsp Lee Kum Kee Chiu Chow Chilli Oil
  • 3 Tbsp groundnut oil
  • ½ tsp sea salt
  • ½ red chilli thinly sliced
  • A few coriander leaves
  • Pinch of white pepper
Voeg ingrediënten toe aan winkelwagen

Bekijk de ingrediënten en voeg ze gemakkelijk toe aan je winkelwagen.

Gegroepeerde productitems
Can be Added Beeld Product Aantal Prijs
Lee Kum Kee Chiu Chow Chili Olie 335g Lee Kum Kee Chiu Chow Chili Olie 335g
€ 7,90
Heuschen Pindaolie 1ltr Heuschen Pindaolie 1ltr
€ 8,15
Lee Kum Kee Premium Oestersaus 255g Lee Kum Kee Premium Oestersaus 255g
€ 4,65
Wiko Zeezout 100g Wiko Zeezout 100g
Niet op voorraad
€ 2,30
Sonaco Bevroren Rode Chili 100g
Diepvries
Sonaco Bevroren Rode Chili 100g
€ 1,50
Informatie

Bereidingstijd: 10 minuten


Aantal porties: 1



INGREDIËNTEN

  • 3 grote portobello’s, gesneden in stukken van 1 cm dik
  • 3 lente-uien, ontkopt en onttopt en gesneden in 5 cm lange stukken
  • Een stevige handvol taugé
  • 3 middelgrote eieren
  • 1 el Lee Kum Kee Premium lichte oestersaus
  • 1 tl Lee Kum Kee Chiu Chow chili-olie
  • 3 el grondnotenolie
  • ½ tl zeezout
  • ½ rode chilipeper, dungesneden
  • Een paar korianderblaadjes
  • Een snufje witte peper

Voor een vegetarisch variant:

  • Lee Kum Kee zoete sojasaus

BEREIDINGSWIJZE


Verwarm de olie in een wokpan of koekenpan, op een zeer hoog vuur. Bak eerst de portobello’s 3 à 4 minuten lang totdat hun sappen beginnen te lopen en ze beginnen te karamelliseren. Voeg vervolgens de lente-uien toe en daarna de taugé en kook 1 minuut lang en blijf roeren. Verwijder de mix uit de pan en leg aan de kant.



Voeg nog een scheut olie toe aan de wok en laat het zeer heet worden. Breek de eieren in de wok, bestrooi met zout en laat 1 of 2 minuten lang bakken, totdat het eiwit knapperig wordt maar de dooiers nog vloeibaar zijn. Voeg de groenten toe aan de eieren, en vouw met een spatel voorzichtig de helft van de eieren over de bovenkant.



Plaats de eieren op een bord, besprenkel ze helemaal met oestersaus en vervolgens met de Chiu Chow chili-olie. Bestrooi met witte peper, de verse chilipeper en de koriander en serveer meteen.



Voor een vegetarische versie:


Vervang de oestersaus door 1 eetlepel Lee Kum Kee zoete sojasaus te mengen met 1 eetlepel van de olie en peperzaadjes van de Lee Kum Kee Chiu Chow-chili olie.



Scroll to top
main product photo
Knapperige eieren met paddenstoel, taugé en lente-ui
Op voorraad