Mut Gung: gekonfijte gember in Vietnamese stijl

Vietnam

Bekijk de ingrediënten en voeg ze gemakkelijk toe aan je winkelwagen.

Informatie

Bereidingstijd: 20 minuten


Rusttijd: 5 uur + 12 uur + 24 uur


Kooktijd: 5 minuten


Aantal porties: 6



Gember staat bekend om haar gezondheidsvoordelen: daarom is het immens populair in Vietnam, maar ook in de rest van de wereld! Vietnamezen eten mứt gừng, oftewel gekonfijte gember, vaak als snack bij de thee. Het wordt met name gegeten tijdens het Vietnamees Nieuwjaar (Tet).



INGREDIËNTEN

  • 300g gember
  • 300g fijne kristalsuiker

Benodigdheden:

  • Schone doek
  • Bakpapier

BEREIDINGSWIJZE


Gember koken


Week de gember 5 uur in water. Pel en hak het fijn, spoel het vervolgens 2 tot 3 keer. Wissel het water en breng het aan de kook. Laat de gember 20 minuten koken. Zodra de gember is gekookt, spoel je het af en giet je het af. Leg het tot slot op een schone doek en laat het een nachtje drogen.



Suikergoed maken


Doe de gember in een sauspan en voeg de suiker en een theelepel water toe. Laat het sudderen op laag vuur totdat de vocht is verdampt. Dit duurt circa 5 minuten.



Laat de gekonfijte gember rusten


Giet de gember voorzichtig af. Zorg ervoor dat elk reepje bedekt is met de gesmolten suiker. Leg ze vervolgens op een vel bakpapier en besprenkel ze met basterdsuiker. Laat ze 24 uur drogen op kamertemperatuur.

Scroll to top
main product photo
Mut Gung: gekonfijte gember in Vietnamese stijl
Op voorraad