Nian Gao: Chinese Nieuwjaarsrijstcake

Nian Gao wordt het hele jaar door gegeten, maar het is vooral een populaire nieuwjaarstraditie in China. Men gelooft dat het geluk brengt, omdat “nian gao” klinkt als “jaar hoog”. Dus het staat symbool voor het hoger reiken in het nieuwe jaar. En vis is populair omdat het in het Chinees klinkt als overvloed (“yu”). Kan jij ook wel wat geld gebruiken in het nieuwe jaar? Maak dan deze Nieuwjaarscake! ;)

8 personen
Eenvoudig
1 uur
China
Ingrediënten
Op basis van 8 personen
  • 110g rijstmeel
  • 500g ketanmeel

Suikerwater:

  • 400g rietsuikerschijven
  • 500ml water

Extra benodigdheden:

  • Bakvorm
  • Stoompan
Voeg ingrediënten toe aan winkelwagen

Bekijk de ingrediënten en voeg ze gemakkelijk toe aan je winkelwagen.

Gegroepeerde productitems
Can be Added Beeld Product Aantal Prijs
Kunststof Cakevorm Gelukzaligheid 8x4x5.4cm Kunststof Cakevorm Gelukzaligheid 8x4x5.4cm
€ 2,40
Lotus Rijstmeel 400g Lotus Rijstmeel 400g
€ 1,50
Cap Jempol Ketan Meel 500g Cap Jempol Ketan Meel 500g
€ 3,15
Kunststof Cakevorm Vissen 28.3x17.5cm Kunststof Cakevorm Vissen 28.3x17.5cm
Niet op voorraad
€ 2,05
Golden Diamond Chinese Bruine Suiker in Stukjes 400g Golden Diamond Chinese Bruine Suiker in Stukjes 400g
€ 1,99
Informatie
  1. Vet de bakvorm in met olie. Zeef het ketanmeel en rijstmeel in een mengkom. Kook 500 ml water in een pan  en los hierin de rietsuiker op. Haal de pan van het  vuur en laat het afkoelen tot kamertemperatuur.
  2. Giet het suikerwater in drie delen toe aan het meel.  Mix dit op medium snelheid tot een glad beslag.
  3. Schenk het beslag in de bakvorm. Houd de vorm 5 cm boven je werkblad en laat ze een paar keer lichtjes vallen om luchtbellen te verwijderen.
  4. Stoom de cake gedurende 45 minuten op hoog vuur gaar. 
Scroll to top
main product photo
Nian Gao: Chinese Nieuwjaarsrijstcake
Op voorraad