Nittaya Curry Pasta

Nittaya Curry Pasta

Bekijk de ingrediënten en voeg ze gemakkelijk toe aan je winkelwagen.

Gegroepeerde productitems
Can be Added Beeld Product Aantal Prijs
X.O. Shrimp Brand Vissaus 680ml X.O. Shrimp Brand Vissaus 680ml
€ 3,75
Suree Kokosmelk 165ml Suree Kokosmelk 165ml
€ 0,95
Sun Right Bruine Suiker 300g Sun Right Bruine Suiker 300g
€ 2,99
Namjai Groene Currypasta 50g Namjai Groene Currypasta 50g
€ 0,99
City Fresh Bevroren Limoenblaadjes 50g
Diepvries
City Fresh Bevroren Limoenblaadjes 50g
€ 1,20
Informatie


  • In 1964 creëerde mevrouw Nittaya en haar familie een unieke Thaise currypasta. Wat begon in de kleine familiekeuken, is nu uitgegroeid tot de favoriete keuze van vele luxe hotels, luchtvaartmaatschappijen, restaurants en natuurlijk in de vele thuiskeukens.
     

    Ingrediënten:
    50 gram Nittaya currypasta 
    400 gram vlees (kip, rund of garnalen)
    1 eetlepel olie
    3 eetlepels currypasta (groen, rood of Panang)
    400 ml kokosnootmelk
    2 kaffir limoenblaadjes
    5 tot 10 Thaise aubergine (snijd ze in 4 parten)
    1 ½ eetlepel vissaus
    1 ½ theelepel bruine suiker

    Garnering
    2 Spaanse pepers ( snijd ze diagonaal)
    50 gram zoete Thaise basilicum

    Bereidingswijze:

    Snijd het vlees in dunne plakken en bak tot ze gaar zijn. Doe ze in een kom en zet ze opzij voor later gebruik.

    Verhit 1 eetlepel olie in een wok (diepe pan) op matig vuur. Voeg de currypasta toe en roer de pasta goed door tot er een aromatische geur vrijkomt. Roer vervolgens 335 ml kokosnootmelk door de curry heen tot er een laagje olie aan de oppervlakte verschijnt. Doe 2 kaffir limoenbladeren en het vlees bij de curry en kook ze gedurende 3 minuten mee. Voeg de rest van de kokosnootmelk toe en breng het op smaak met bruine suiker en vissaus. Breng de curry weer aan de kook, voeg daarna de Thaise aubergines toe en laat ze meekoken gedurende 10 minuten of tot ze zacht zijn.
    Garneer de curry met zoete basilicum en rode chilli.

    serveer met pandanrijst

    Verschil tussen de currypasta’s

    Groene currypasta:
    Smaak: Scherp en kruidig, fris van smaak
    Vleessoort: zeevruchten, kip en rundvlees
    Kleur: groen door groene chilipepers

    Rode currypasta:
    Smaak: scherp en kruidig, ronder en dieper van smaak
    Vleessoort: varkensvlees, rundvlees kip en eend

    Kleur: rood door rode chilipepers

    Panang currypasta: 
    Smaak: mild
    Vleessoort: rund – of varkensvlees

    Kleur:  oranje/ roodachtig

  • Scroll to top
    main product photo
    Nittaya Curry Pasta
    Op voorraad