Noedelsnestje met zeevruchten

Bekijk de ingrediënten en voeg ze gemakkelijk toe aan je winkelwagen.

Gegroepeerde productitems
Can be Added Beeld Product Aantal Prijs
Lee Kum Kee X.O. Saus 220g Lee Kum Kee X.O. Saus 220g
€ 26,85
Chee Seng Zuivere Sesamolie 160ml
Aanbieding 29%
Chee Seng Zuivere Sesamolie 160ml
Speciale prijs € 2,49 Normale prijs € 3,50
Sunlee Baby Maïs 425g Sunlee Baby Maïs 425g
€ 2,35
Lee Kum Kee Premium Lichte Sojasaus 150ml Lee Kum Kee Premium Lichte Sojasaus 150ml
€ 1,85
Knorr Kingsford's Maïszetmeel 420g Knorr Kingsford's Maïszetmeel 420g
€ 3,05
Lee Kum Kee Panda Brand Oestersaus 255g Lee Kum Kee Panda Brand Oestersaus 255g
€ 2,15
Verse Gember per kg
Vers
Verse Gember per kg
€ 6,70
Verse Knoflook 500g
Vers
Verse Knoflook 500g
€ 4,35
Chef Kok Shaoxing Kookwijn 15% Alcohol 150ml
Alcohol
Chef Kok Shaoxing Kookwijn 15% Alcohol 150ml
€ 1,40
SSF Noedels Met Ei Smaak (Dun) 454g SSF Noedels Met Ei Smaak (Dun) 454g
€ 3,25
Golden Diamond Bevroren hele Inktvis 80/100 500g
Diepvries
Golden Diamond Bevroren hele Inktvis 80/100 500g
€ 8,99
Ebi Bevroren Coquilles (Sint-jakobsschelpen) 10/20 800g
Diepvries
Ebi Bevroren Coquilles (Sint-jakobsschelpen) 10/20 800g
Niet op voorraad
€ 41,10
Golden Diamond Ca Com Vissaus 750ml Golden Diamond Ca Com Vissaus 750ml
€ 2,99
Dagverse Shimeji Paddenstoelen Wit 150g
Vers
Dagverse Shimeji Paddenstoelen Wit 150g
€ 1,90
Informatie

Bereidingstijd: 30 minuten


Aantal porties: 4




INGREDIËNTEN 


  • 12 coquilles 10/20
  • 2 el XO-saus
  • 2 inktvistubes
  • 200g gepelde garnalen 26/30
  • 200g babymaïs
  • 100g wortel
  • 100g shimeji-paddenstoelen
  • 1 bos asperges
  • 1 cm dikke gember
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 lente-uien

Sausmix:

  • 1 el lichte sojasaus
  • 1 el oestersaus
  • 1 el Shaoxing kookwijn
  • 1 el maïzena
  • 1 tl vissaus
  • 1 tl suiker
  • 1 tl sesamolie
  • ¼ tl witte peper
  • 100ml water

Nestjes van noedels:

  • 2 dunne eiermie  (à 100g)
  • Frituurolie

Garnering:

  • 100g macadamianoten

Extra benodigdheden:

  • 2 zeefjes ca. 13cm Ø


ZO MAAK JE HET
Maak een inkeping in de garnalen en dep het droog. Snijd een ondiepe ruitjespatroon in de inktvis en snijd het vervolgens in repen. Snijd de asperges in drie stukken en leg de top van de asperges in een aparte kom.



Zet een pan met water op en zodra het kookt, voeg je de eiermie toe. Haal de eiermie uit elkaar en kook  voor ca. 1 minuut. Giet het water af, spoel daarna de eiermie af met koud water en laat het goed uitlekken. Verdeel het in 4 gelijke porties.

Verhit olie in een pan. Verdeel de mie over een zeefje en leg daar boven op het tweede zeefje. Frituur de mie met de zeefjes in een pan voor ca. 2 minuten.  Herhaal de stappen voor de rest van de mie. Zet opzij.

Zet een pannetje met water op het vuur en blancheer de coquilles, inktvis, garnalen, babymaïs, wortel en het dikke gedeelte van de asperges kort in het kokend water.  Haal ze eruit en laat het uitlekken.

Verwarm olie in een pan. Voeg de gesneden uien, knoflook en de gember toe en bak tot er een geurige aroma vrijkomt. Doe de shimeji-paddenstoelen in de pan gevolgd door babymaïs en de top van de asperges. Bak ze voor ca. 1 minuut. Voeg vervolgens de rest van de asperges toe.



Duw de groente opzij en voeg de XO-saus toe en roerbak voor ca. een minuut. Voeg daarna de geblancheerde zeevruchten en de wortel toe en meng alles door elkaar. Giet de sausmix bij en schep alles goed om. Voeg een beetje vocht toe om het in te laten dikken.

Schep de groenten en de zeevruchten in het noedelsnestje. Strooi daarna de macadamianoten boven op het gerecht.



Scroll to top
main product photo
Noedelsnestje met zeevruchten
Op voorraad