Oi Naengguk: Koreaanse koude soep met zeewier en komkommer
Oi Naengguk, oftewel koude soep met zeewier en komkommer, is een immens populaire groentesoep in Korea. Het smaakt ietwat hartig, zoetig, pittig en azijnachtig. Een heerlijk verfrissend soepje voor in de zomer. Probeer het nu!
4 personen
15 minuten
Korea
Ingrediënten
Op basis van 4 personen
- 1 komkommer, gekoeld
- 5g gedroogde zeewier
- 700 ml water, gefilterd en gekoeld
- 1 tl geroosterde sesamzaadjes
- Fijn zeezout naar smaak (optioneel)
- 1 rode chilipeper (optioneel)
Smaakmaker:
- 1 el appelciderazijn
- 1 el suiker
- ½ el sojasaus
- ½ tl fijn zeezout
- ¼ tl gehakte knoflook
- Week de gedroogde zeewier 5 tot 10 minuten in koud water. Snijd intussen de komkommer in dunne reepjes en snijd de rode chilipeper in dunne schijfjes. Giet de zeewier af en knijp het water eruit. Snijd het in hapklare stukjes en zet opzij.
- Meng de ingrediënten voor de smaakmaker in een mengkom. Voeg de zeewier toe en meng alles goed. Voeg de komkommer en het water toe aan de kom. Meng goed. Garneer met sesamzaadjes en rode chilipeperschijfjes. Serveer koud.
- Tip
Wil je een extra verfrissende soep? Voeg dan ijsblokjes toe!