Oi Naengguk: Koreaanse koude soep met zeewier en komkommer

Oi Naengguk, oftewel koude soep met zeewier en komkommer, is een immens populaire groentesoep in Korea. Het smaakt ietwat hartig, zoetig, pittig en azijnachtig. Een heerlijk verfrissend soepje voor in de zomer. Probeer het nu!

 

4 personen
15 minuten
Korea
Ingrediënten
Op basis van 4 personen
  • 1 komkommer, gekoeld
  • 5g gedroogde zeewier
  • 700 ml water, gefilterd en gekoeld
  • 1 tl geroosterde sesamzaadjes
  • Fijn zeezout naar smaak (optioneel)
  • 1 rode chilipeper (optioneel)

Smaakmaker:

  • 1 el appelciderazijn
  • 1 el suiker
  • ½ el sojasaus
  • ½ tl fijn zeezout
  • ¼ tl gehakte knoflook

 

Voeg ingrediënten toe aan winkelwagen

Bekijk de ingrediënten en voeg ze gemakkelijk toe aan je winkelwagen.

Gegroepeerde productitems
Can be Added Beeld Product Aantal Prijs
Van Gilse Kristal Suiker 1kg Van Gilse Kristal Suiker 1kg
€ 1,80
Verse Knoflook 500g
Vers
Verse Knoflook 500g
€ 4,35
Lee Kum Kee Premium Lichte Sojasaus 150ml Lee Kum Kee Premium Lichte Sojasaus 150ml
€ 1,85
Sonaco Bevroren Rode Chili 100g
Diepvries
Sonaco Bevroren Rode Chili 100g
Niet op voorraad
€ 1,50
Sugoi Geroosterde Witte Sesam 100g Sugoi Geroosterde Witte Sesam 100g
€ 2,30
Chung Jung One Gedroogd Zeewier 20g Chung Jung One Gedroogd Zeewier 20g
Niet op voorraad
€ 1,75
Informatie
  1. Week de gedroogde zeewier 5 tot 10 minuten in koud water. Snijd intussen de komkommer in dunne reepjes en snijd de rode chilipeper in dunne schijfjes. Giet de zeewier af en knijp het water eruit. Snijd het in hapklare stukjes en zet opzij.
  2. Meng de ingrediënten voor de smaakmaker in een mengkom. Voeg de zeewier toe en meng alles goed. Voeg de komkommer en het water toe aan de kom. Meng goed. Garneer met sesamzaadjes en rode chilipeperschijfjes. Serveer koud.
  3. Tip
    Wil je een extra verfrissende soep? Voeg dan ijsblokjes toe!
Scroll to top
main product photo
Oi Naengguk: Koreaanse koude soep met zeewier en komkommer
Op voorraad