Pittige gevulde mosselen uit de oven
Probeer dit simpele recept voor ovengebakken mosselen, een verfijnd maar toch budgetvriendelijk voorgerecht!
6 personen
Gemiddeld
1 uur
Ingrediënten
Op basis van 6 personen
- 90g garnalen
- 75g cheddar, geraspt
- 12 grote mosselen met schelp
- 2 el paneermeel
- 1 el gedroogde basilicum, fijngehakt
- ½ paprika
Marinade:
- 2 el Lee Kum Kee Chili Knoflooksaus
- 1½ el bloem
- 2 tl Lee Kum Kee Premium Oestersaus
- ½ tl suiker
- Pel de garnalen en haal de mosselen uit de schelp. Snijd de garnalen, mosselen en paprika in stukjes. Meng deze drie ingrediënten met de marinade. Verdeel de vulling in 12 porties en vul de mosselschelpen ermee.
- Verwarm de oven voor op 220 °C. Meng de basilicum met kaas en paneermeel. Strooi dit over de mosselvulling. Bak de mosselen 15 minuten of tot ze goudbruin en gaar zijn.