Oestersaus rijstrol met omelet

Bekijk de ingrediënten en voeg ze gemakkelijk toe aan je winkelwagen.

Gegroepeerde productitems
Can be Added Beeld Product Aantal Prijs
Lee Kum Kee Chiu Chow Chili Olie 335g Lee Kum Kee Chiu Chow Chili Olie 335g
€ 7,90
Lee Kum Kee Premium Oestersaus 255g Lee Kum Kee Premium Oestersaus 255g
€ 4,65
Sushi Chef Sushi Rijst 1kg Sushi Chef Sushi Rijst 1kg
€ 3,25
Hang Tai Witte Sesamzaad 200g Hang Tai Witte Sesamzaad 200g
€ 3,90
Narcissus Rijstazijn 600g Narcissus Rijstazijn 600g
€ 2,35
Zheng He Yi Mirin 200ml Zheng He Yi Mirin 200ml
€ 2,00
Asian Food Service Geroosterd Zeewier Sushi Nori (10 Vellen) 25g Asian Food Service Geroosterd Zeewier Sushi Nori (10 Vellen) 25g
€ 2,80
Lee Kum Kee Zoete Sojasaus voor Dim Sum en Rijst 207ml Lee Kum Kee Zoete Sojasaus voor Dim Sum en Rijst 207ml
€ 2,99
Wiko Zeezout 100g Wiko Zeezout 100g
Niet op voorraad
€ 2,30
Informatie

Deze rijstrol is perfect als ontbijt of tussendoortje, dus gemakkelijk te maken. De oestersaus verrijkt de smaak van de omelet, waardoor deze smakelijk en extra lekker wordt.



INGREDIËNTEN


Voor de rijst:

  • 250g sushirijst korte korrel, goed gewassen, afgespoeld in water
  • 1 el Lee Kum Kee Pure Sesam Olie
  • 450ml gefilterd water

Voor de julienne gesneden komkommer en wortels op azijn:

  • 2 el rijstazijn
  • 2 el mirin
  • 1 snufje zeezout
  • 1 snufje basterdsuiker
  • 1 middelgrote wortel, boven- en onderkant verwijderd, julienne gesneden
  • ½ komkommer, binnenste verwijderd, julienne gesneden
  • 1 tl geroosterde witte sesamzaadjes

Voor het oestersaus-omelet:

  • 1 el koolzaadolie
  • 1 middelgroot, biologisch ei, geklopt
  • 1 lente-ui, boven- en onderkant verwijderd en fijngesneden
  • 1 el Lee Kum Kee Premium Oestersaus
  • 1 stuk nori

Dip:

  • Lee Kum Kee Zoete Soja Sauce voor dimsum & rijst
  • Lee Kum Kee Chiu Chow Chilli Olie

BEREIDINGSWIJZE


Doe voor het koken van de sushirijst de gewassen rijst in een middelgrote pan, voeg de pure sesamolie en het water toe en breng het aan de kook. Zet vervolgens het vuur laag en leg er een deksel op. Kook afgedekt op een laag vuur gedurende 15 minuten. Verwijder het deksel, roer in de pan en breng de rijst over op een schaal, laat 10-15 minuten afkoelen bij kamertemperatuur.



Bereid de stukjes julienne gesneden komkommer en wortels op azijn voor door ze te marineren in rijstazijn, mirin, zout en suiker. Strooi de geroosterde sesamzaadjes erover.



Meng voor het omelet het geklopte ei, de lente-ui en de oestersaus in een kom. Verhit een kleine wok of pan op middelhoog vuur, voeg de koolzaadolie toe en giet het oestersaus-eimengsel erin, bak gedurende 40 seconden aan één kant en draai om om de andere kant te bakken. Leg op een bord.



Leg voor de rol een bamboe-sushimat met plasticfolie neer, leg er een dun laagje sushirijst op, leg vervolgens de oestersaus-omelet erop en maak af met komkommer, wortel en nori. Vouw de twee uiteinden van de bamboemat naar het midden en rol op.



Verwijder de plasticfolie en serveer direct.



Dip de rol in zoete sojasaus voor dimsum & rijst of Chiu Chow Chili Olie alvorens te eten.



Scroll to top
main product photo
Oestersaus rijstrol met omelet
Op voorraad