Paella Filipina: Spaanse rijst in Filipijnse stijl

Het bekende Spaanse rijstgerecht op smaak gebracht met pittige tomatensaus.

8-10 personen
Gemiddeld
15 minuten
Filippijnen
Ingrediënten
Op basis van 8-10 personen
  • 1 tl Mama Sita’s Achuete Powder
  • 50g Mama Sita’s Caldereta Mix
  • 350g langkorrelige rijst
  • 250g kleefrijst (malagkit)
  • 100g chorizo (Spaanse worst)
  • 90g tomaten, gehakt
  • 230g garnalen, gepeld en gewassen
  • 2 krabben, gehalveerd
  • 250g mosselen, gewassen
  • 200g inktvis, in ringen gesneden
  • 15 ml vissaus (patis)
  • 125g diepvriesdoperwten
  • 1 rode paprika, in reepjes gesneden
  • 60g ui, fijngehakt
  • 1 el knoflook, fijngestampt
  • 2 el olie

Garnering:

  • 1 gekookt ei, gesneden in cirkels
Voeg ingrediënten toe aan winkelwagen

Bekijk de ingrediënten en voeg ze gemakkelijk toe aan je winkelwagen.

Gegroepeerde productitems
Can be Added Beeld Product Aantal Prijs
Suree Vissaus 200ml Suree Vissaus 200ml
€ 1,75
Golden Diamond Pandan hele Rijstkorrels 1kg Golden Diamond Pandan hele Rijstkorrels 1kg
€ 3,50
Sanford Greenshell Mosselen Met Halve Schelp 800g
Diepvries
Sanford Greenshell Mosselen Met Halve Schelp 800g
Niet op voorraad
€ 16,90
Verse Knoflook 500g
Vers
Verse Knoflook 500g
€ 4,35
Golden Diamond Kleefrijst 1kg Golden Diamond Kleefrijst 1kg
€ 3,35
Mama Sita's Caldereta Pikante Saus Mix 50g Mama Sita's Caldereta Pikante Saus Mix 50g
€ 2,75
Golden Diamond Bevroren Gesneden Krab LLL 1kg
Diepvries
Golden Diamond Bevroren Gesneden Krab LLL 1kg
€ 13,25
Golden Diamond Bevroren hele Inktvis 80/100 500g
Diepvries
Golden Diamond Bevroren hele Inktvis 80/100 500g
€ 8,99
Informatie
  1. Meng de kleefrijst en langkorrelige rijst in een kom. Spoel en zet opzij.
  2. Verhit olie in een wok of grote pan. Sauteer de knoflook, ui, tomaten en chorizo 2 minuten. Voeg de garnalen, krab, mosselen en inktvis toe, en roerbak. Wanneer de seafood van kleur begint te veranderen, voeg je de rijst toe en meng je goed. Verhoog het vuur en voeg water, calderatemix, achuetepoeder en vissaus toe. Breng het aan de kook.
  3. Zet het vuur op een lager pitje en laat het nog 15 minuten sudderen. Voeg de doperwten en paprika toe. Sluit de pan met een deksel en kook totdat de rijst gaar is. Roer van tijd tot tijd om te voorkomen dat de rijst blijft plakken aan de bodem van de pan, en voeg meer water toe indien nodig.
  4. Garneer met gekookt ei.



Scroll to top
main product photo
Paella Filipina: Spaanse rijst in Filipijnse stijl
Op voorraad