Pakora: Indiase groentenbeignets
Pakora is een wereldwijd populaire Indiase snack gemaakt van gefrituurde groenten. Deze gekruide snacks zijn een favoriet tijdens het regenseizoen, en worden vaak gegeten met chutney of ketchup als dipsaus. Maak nu gemakkelijk pakora zelf met Gits’s kant-en-klare mix!
24 personen
1 uur
Ingrediënten
Op basis van 24 personen
- 200g Gits pakoramix
- 200 ml water
- 500 ml olie
- Aardappelen
- Uien
- Aubergines
- Spinazie
- Grote groene chilipepers (optioneel)
Dipsauzen:
- Chutney
- Ketchup
- Meng de inhoud van de pakoramix met 200 ml water. Roer totdat je een glad beslag hebt en zet opzij voor 5 minuten.
- Snijd de aardappelen, uien, aubergines en spinazie. Je kunt eventueel ook grote, groene chilipepers gebruiken. Dip ze in het beslag en bedek ze gelijkmatig.
- Verhit 500 ml olie in de pan. Frituur de groenten in de hete olie totdat ze goudbruin zijn. Serveer heet met chutney of ketchup.