Bereidingstijd: 10 minuten
Aantal porties: 5-7
Chinese gebakken eiernoedels met groenten en vlees. Dit heerlijke noedelgerecht is tegenwoordig niet meer weg te denken uit de Filipijnse keuken.
INGREDIËNTEN
- 1 tl Mama Sita’s Mushroom Oyster Sauce
- 40g Mama Sita’s Chopsuey/Pancit Canton Mix
- Canton-noedels
- 100g garnalen, gepeld en gewassen
- 100g wortel
- 100g peultjes
- 100g Chinees kool
- 5 champignons
- 1 ui
- 1 tl sesamolie (optioneel)
- 3 el olie
- 250 ml water
Serveer met:
- Sojasaus
- Calamansi (Filipijnse limoen)
BEREIDINGSWIJZE
Los de chopsuey-/pancit cantonmix op in 250 ml water. Snijd de wortel, Chinese kool, champignons en ui.
Verhit olie in een pan, en sauteer de uien, kip en garnalen. Wanneer de kip gaar is, voeg je de groenten, oestersaus en opgeloste chopsuey-/pancit cantonmix toe. Giet er 250 ml water bij en verhoog het vuur. Voeg de canton-noedels toe, bedek de pan met de deksel, laat het sudderen en koken totdat de noedels zacht zijn.
Besprenkel met sesamolie. Serveer met sojasaus en Filipijnse limoen.