Pavlova met vruchten

Bekijk de ingrediënten en voeg ze gemakkelijk toe aan je winkelwagen.

Gegroepeerde productitems
Can be Added Beeld Product Aantal Prijs
Aroy-D Longan in Siroop 565g Aroy-D Longan in Siroop 565g
€ 4,60
Pido Palmsuiker Poeder 250g Pido Palmsuiker Poeder 250g
Niet op voorraad
€ 2,35
Lychees in Siroop 567g Lychees in Siroop 567g
Niet op voorraad
€ 2,50
Knorr Kingsford's Maïszetmeel 420g Knorr Kingsford's Maïszetmeel 420g
€ 3,05
Jo-La Aroma Vanille 50ml Jo-La Aroma Vanille 50ml
Niet op voorraad
€ 4,20
Informatie

De pavlova is hét pronkstuk van de kersttafel. Een luchtige taart gemaakt van eiwitten gevuld met matchaslagroom, geserveerd met rode vruchten.



Bereidingstijd: 90 minuten. Voor 8 personen.



INGREDIENTEN


Meringue:
190g eiwitten (5 grote eieren)*
250g fijne kristalsuiker*
1 el maïzena*
2 tl appelazijn
1 tl vanille-extract

Matcha slagroom:
500 ml koude ongeklopte slagroom
2 zakjes klopfix
2 zakjes vanillesuiker
1½ el matchapoeder*

Vulling:
Aardbeien
Frambozen
Blauwe bessen
Longan*
Lychee*
Exotisch fruit*


* Verkrijgbaar bij Amazing Oriental



ZO MAAK JE HET


Voorbereiding
Maak de kom en de ballongarde vetvrij met behulp van azijn of citroensap. Voeg een snufje zout toe aan de suiker. Teken drie cirkels met een diameter van 15 cm verdeeld over twee bakpapieren.

Meringue
Split de eieren en doe de eiwitten in een aparte kom. Zorg ervoor dat de eiwitten geen eierdooiers bevatten. Mix de eieren tot er grote bellen en schuim zijn gevormd. Verhoog vervolgens de snelheid en mix tot er zachte pieken zijn gevormd.

Schep al mixend met een tussenpauze van 5 seconden de suiker erin. Mix de meringue gedurende 10 minuten totdat de suiker is opgelost. Zeef de maïzena in de meringue en vouw voorzichtig de maïzena erdoorheen tot je niks meer ervan ziet. Voeg de vanille-extract en de appelazijn toe en roer voorzichtig erdoorheen.

Verwarm de oven voor op 120⁰C. Schep het meringuebeslag op het bakpapier en bestrijk met een spatel tot aan de randen van de cirkels. Bak ze gedurende 90 minuten in de oven. Laat de pavlova’s met de deur op een kier afkoelen.

Matcha slagroom
Doe 2 à 3 eetlepels slagroom met 1½ eetlepel matchapoeder in een kommetje en roer tot het een papje wordt. Doe de klopfix in een kom en giet de overige slagroom erbij. Mix met een garde totdat er zachte pieken zijn gevormd. Voeg vervolgens de vanillesuiker en de matcha toe en mix totdat de slagroom de gewenste dikte heeft.

Vul de pavlova’s met slagroom en vruchten.

Variatietip: vervang de kristalsuiker met palmsuiker* voor een bruine kleur en mokkasmaak.


Scroll to top
main product photo
Pavlova met vruchten
Op voorraad