Pekingeend Met Flensjes

Pekingeend is een eeuwenoud Chinees gerecht, dat ooit alleen opgediend werd voor de keizer. Tegenwoordig is het in vrijwel elk Chinees restaurant te vinden. Het eend wordt geroosterd, waardoor het een dunne, krokante vel krijgt. Vaak wordt het geserveerd met veel vel en weinig vlees. Heerlijk in een flensje! 

4 personen
Hong Kong (China)
Ingrediënten
Op basis van 4 personen
  • ca. 600 gram Pekingeend
  • 16 Pekingeend-flensjes
  • 4 stengels lente-ui
  • ½ komkommer
  • Hoisinsaus

Overige benodigdheden

  • Stoompan
Voeg ingrediënten toe aan winkelwagen

Bekijk de ingrediënten en voeg ze gemakkelijk toe aan je winkelwagen.

Gegroepeerde productitems
Can be Added Beeld Product Aantal Prijs
Kai Food Geroosterde Peking Eend (Heel) ca. 1300g 1st
Diepvries
Kai Food Geroosterde Peking Eend (Heel) ca. 1300g 1st
Niet op voorraad
€ 26,55
Happy Belly Peking Eend Pannenkoek Wraps 918g
Diepvries
Happy Belly Peking Eend Pannenkoek Wraps 918g
€ 11,70
Diamond Aluminium Stoompan 26cm Diamond Aluminium Stoompan 26cm
€ 60,55
Lee Kum Kee Hoisinsaus 397g Lee Kum Kee Hoisinsaus 397g
€ 3,40
Informatie

Bereidingswijze:

  1. Haal de eend een avond van te voren uit de diepvries en laat het ontdooien in de koelkast.
  2. Snijd de lente-ui en kommer in de lengte en maak er dunne repen van. Leg ze op een klein bordje en zet het even weg in de koelkast.
  3. Verwarm de oven voor op 200-210 ºC. Leg de eend in een ovenbestendige schaal en rooster het gedurende 30 à 35 minuten. Het vel dient goudbruin te kleuren, zodat het lekker krokant is.
  4. Terwijl de eend in de oven zit, vul je de stoompan met water en breng je deze aan de kook.
  5. Leg de bevroren flensjes op een bord en zet dit in een verdieping van de stoompan. Stoom deze in 10 minuten gaar op laag vuur.
  6. Zodra de eend klaar is, haal je deze uit de oven en laat je het een paar minuten staan. Vervolgens snijd je de eend met een scherp mes in dunne stukken.
  7. Serveer dit op een warm bord. Doe de saus in een kommetje. Het gerecht is klaar om te serveren

Serveren:
Elke gast dient zijn eigen flensje te rollen. Je gaat als volgt te werk:

  1. Leg een flensje op je bord. Bestrijk het dun met hoisinsaus.
  2. Neem 1 à 2 reepjes eend, en leg dit in het midden in één lijn. Doe hetzelfde met de lente-ui en komkommer.
  3. Vouw de zijkanten van het flensje naar binnen en rol het geheel op.
  4. Zorg dat de naad aan de bovenkant zit.
Scroll to top
main product photo
Pekingeend Met Flensjes
Op voorraad