Ingrediënten
2 el olijfolie
1 medium ui
1 teen knoflook
1 tomaat
50 ml water
5 el pittige marinade voor varkensvlees (zie hieronder)
1 el suiker
2 tl zout
500 gr half om half gehakt
Zout en peper
400 gr noedels
2 bosui (alleen het groene gedeelte)
Sesamzaadjes
Methode
Kook de noedels zoals aangegeven op de verpakking, giet af en bewaar ze in een pan.
Snipper de ui, pers de knoflook en hak de tomaat in kleine stukjes.
Snijd het groene gedeelte van de bosui in ringetjes.
Verhit de olijfolie in een wok en fruit de ui en knoflook. Voeg hierna de tomaat en het water toe.
Laat dit even op hoog vuur sudderen tot de tomaat zacht is geworden.
Voeg nu de Pittige marinade voor varkensvlees toe met de suiker en het zout. Voeg vervolgens het gehakt toe en rul het bruin.
Breng op smaak met zout en peper.
Serveer het gehakt boven op de noedels en strooi er wat sesamzaadjes en bosui overheen.
Serveersuggestie
Serveer het pittige gehakt in plaats van noedels of rijst ook eens in een tortilla of maak er een macaronischotel mee.