Pocky aardbeientaart

Wil je indruk maken op je Valentijn? Verover hem/haar met deze heerlijke Valentijnstaart!

 

2 personen
Gevorderd
1,5 uur
Nederland
Ingrediënten
Op basis van 2 personen

Cake:

  • 300g tarwebloem
  • 1½ tl bakpoeder
  • ½ tl baksoda
  • ½ tl zout
  • 120 ml karnemelk
  • 100g aardbeienjam
  • 1 tl vanilla-extract
  • 240g ongezouten boter (kamertemperatuur)
  • 350g suiker
  • 2 grote eieren
  • Eiwit van 4 grote eieren
  • Roze kleurstof

Botercrème:

  • 240g ongezouten boter (kamertemperatuur)
  • ½ tl vanilla-extract
  • 225g poedersuiker
  • Roze kleurstof

Decoratie:

  • Pocky-biscuitsticks met aardbeiensmaak
  • Verse aardbeien
  • Rood lintje

Keukenbenodigdheden:

  • Staafmixer
  • Vierkante cakepan (23 cm)
Voeg ingrediënten toe aan winkelwagen

Bekijk de ingrediënten en voeg ze gemakkelijk toe aan je winkelwagen.

Gegroepeerde productitems
Can be Added Beeld Product Aantal Prijs
Jo-la Aroma en Kleurstof Frambozen 50ml Jo-la Aroma en Kleurstof Frambozen 50ml
€ 4,20
Glico Pocky Aardbeiensmaak 43g Glico Pocky Aardbeiensmaak 43g
€ 1,65
Jo-La Aroma Vanille 50ml Jo-La Aroma Vanille 50ml
Niet op voorraad
€ 4,20
Arm & Hammer Pure Baking Soda 454g Arm & Hammer Pure Baking Soda 454g
€ 1,85
Nisshin Wheat Flour Soft 1kg / 日清薄小麦粉 1千克 Nisshin Wheat Flour Soft 1kg / 日清薄小麦粉 1千克
Niet op voorraad
€ 5,80
Koepoe Koepoe  Bak Poeder 45g Koepoe Koepoe Bak Poeder 45g
Niet op voorraad
€ 1,70
Informatie
  1. Bak de cake:
    Combineer de tarwebloem, bakpoeder, baksoda en zout in een kom. In een andere kom combineer je de karnemelk, aardbeienjam en vanille-extract.

    In een grote kom klop je de boter en suiker samen met een staafmixer totdat het bleek en luchtig is. Voeg de eieren en eiwit een voor een toe, en mix na elke toevoeging. Voeg het meelmengsel toe aan het eiermengsel in 3 stappen, wissel hierbij af met het karnemelkmengsel. Voeg de roze kleurstof toe en meng kort totdat het gecombineerd is.

    Giet het beslag in een ingevette, vierkante cakepan en bak het 45 tot 60 minuten op 175℃, of totdat het volledig gekookt is. Laat het vervolgens helemaal afkoelen.
  2. Maak de botercrème:
    Klop de boter met een staafmixer totdat het bleek en luchtig is. Voeg het vanille-extract toe en mix om te combineren. Voeg de poedersuiker toe in drie stappen, dus steeds 75 gram, en klop 3 minuten totdat het luchtig is. Voeg wat roze kleurstof toe en mix om te combineren.
  3. Samenvoegen:
    Snijd de cake in twee cirkels, snijd vervolgens elke cirkel door de helft zodat je vier ronde cakelagen in totaal hebt. Smeer wat botercrème op elke laag en bedek vervolgens de hele taart in een dun laagje botercrème. Zet de taart 15 minuten in de koelkast zodat de botercrème opstijft.
    Bedek de taart met een dikkere laag botercrème. Plak Pocky-biscuitsticks aan de buitenkant van de taart en strik er een lintje omheen. Leg verse aardbeien bovenop de taart en smullen maar!
Scroll to top
main product photo
Pocky aardbeientaart
Op voorraad