Bereidingstijd: 42 minuten
Aantal porties: 4
Wil je indruk maken? Maak dan deze mooie geldzakjes als aperitief. De dipsaus is de ster van de show, en met minimale moeite krijg je maximale smaak.
INGREDIËNTEN
- 190g varkensgehakt
- 1 pak filodeeg
- 50g ongezouten boter
- 1 pak verse bieslook
Marinade:
- 2 knoflookteentjes
- 1 lente-ui
- 3 cm gember
- 4 shiitake-paddenstoelen
- 1 wortel
- Eén snuf witte peper
- Een snufje suiker
- 1 el Lee Kum Kee Premium Oyster Sauce
Sausmix:
- 1 el Lee Kum Kee Chilli Garlic Sauce
- 4 el Lee Kum Kee Sweet Hoisin Sauce
- 4 el water
- 1 el rijstazijn
BEREIDINGSWIJZE
Verwarm de oven voor op 180°C.
Hak de teentjes knoflook fijn voor de marinade. Snijd de lente-ui in fijne reepjes. Pel en hak de gember fijn. Week de shiitake-paddenstoelen en snijd ze in kleine blokjes. Pel en snijd de wortel in kleine blokjes. Meng het varkensvlees met de marinade.
Smelt de boter en snijd een vel filodeeg in 8 vellen van 10x10 cm. Bestrijk vier vellen met de gesmolten boter en leg de andere vier vellen er dwars op als een soort diamantvorm. Leg twee theelepels van de vulling in het midden van het deeg. Verzamel de tegenoverliggende randen bij elkaar totdat ze dicht opeengepakt zijn.
Bind de ‘geldzakjes’ vast met bieslook en plaats het op een ovenplaat met ovenpapier. Herhaal voor het overige filodeeg en vulling, zodat je in totaal circa 16 ‘geldzakjes’ hebt. Bestrijk de buitenkant van het filodeeg met gesmolten boter en bak het 12 minuten, totdat het goudbruin is.
Mix de ingrediënten voor de sausmix en serveer.