Bereidingstijd: 45 minuten
Aantal porties: 4
Ingredienten:
- 450g varkensbuik
 - 5 el rode smoorsaus
 - 250ml water
 - 2 schijfjes gember
 - Olie
 
Zo maak je het
Snijd de gember in reepjes. Doe 1 liter koud water en de varkensbuik in een pan en breng aan de kook. Kook het vlees gedurende 3 minuten en verwijder het schuim van het water. Spoel het vlees af. Snijd het vlees in blokken van 3 cm.
Verhit olie in een wok op hoog vuur. Voeg de stukjes varkensbuik toe en roerbak ze gedurende 5 minuten op hoog vuur. Meng in een kom 5 eetlepels rode smoorsaus en 250 ml water. Voeg het toe aan het vlees. Doe de reepjes gember erbij. Breng het aan de kook en draai het vuur naar middenlaag.
Doe het deksel op de pan en laat het vlees gedurende 30 minuten sudderen totdat het mals is en de saus is ingedikt.