Bereidingstijd: 50 minuten
Aantal porties: 2
Geef je gebakken varkensfilet een bijzondere twist met gezouten eidooier! Het smaakt heerlijk met een kommetje gestoomde rijst… Jammie!
INGREDIËNTEN
- 250g fricandeau
- 2-3 gezouten eidooiers
- 1 stengel aan kerrieblaadjes
- 1 rode chilipeper
- 1 el boter
- 2 el ongezoete, gecondenseerde melk
- 1/3 tl zout
- ½ tl suiker
Marinade:
- ½ el oestersaus
- ½ el lichte sojasaus
- ½ tl suiker
- ½ tl sesamolie
- 4 el maïszetmeel
- 1 ei
- 1 snufje peper
Keukenbenodigdheden:
- Stoompan
BEREIDINGSWIJZE
Meng alle ingrediënten voor de marinade samen in een kom. Snijd het vlees in beetklare stukken, marineer ze vervolgens 30 minuten lang. Frituur de vleesstukjes totdat ze gaar zijn, giet ze goed af en zet opzij.
Stoom de gezouten eidooiers 10 minuten totdat ze gekookt zijn. Laat ze afkoelen en kneus ze vervolgens totdat het fijne kruimels zijn.
Verwijder de stengel van de kerrieblaadjes. Snijd de rode chilipeper in schijfjes. Smelt de boter in een wokpan en voeg de kerrieblaadjes toe. Bak alles totdat het geurt. Voeg vervolgens de gesneden chilipeper, gezouten eidooiers, ongezoete gecondenseerde melk en voorgekookte vlees toe. Gooi het goed op. Voeg zout en suiker naar smaak toe. Blijf roeren totdat alles goed gemengd is.
De receptenfoto dient slechts ter illustratie.