Gebakken varkensfilet met gezouten eidooier

Bekijk de ingrediënten en voeg ze gemakkelijk toe aan je winkelwagen.

Gegroepeerde productitems
Can be Added Beeld Product Aantal Prijs
Diamond Aluminium Stoompan 26cm Diamond Aluminium Stoompan 26cm
€ 66,55
Chee Seng Zuivere Sesamolie 160ml Chee Seng Zuivere Sesamolie 160ml
€ 3,50
Lee Kum Kee Premium Lichte Sojasaus 150ml Lee Kum Kee Premium Lichte Sojasaus 150ml
€ 1,85
Sonaco Bevroren Rode Chili 100g
Diepvries
Sonaco Bevroren Rode Chili 100g
€ 1,50
Lee Kum Kee Panda Brand Oestersaus 255g Lee Kum Kee Panda Brand Oestersaus 255g
€ 2,15
Fioretto Valle del sole Maismeel 1kg Fioretto Valle del sole Maismeel 1kg
€ 2,70
Nestle Carnation Gecondenseerde Melk 410g Nestle Carnation Gecondenseerde Melk 410g
€ 3,45
Wiko Zeezout 100g Wiko Zeezout 100g
Niet op voorraad
€ 2,30
Shen Dan Bevroren Gezouten Eend Eidooier 20st 220g
Diepvries
Shen Dan Bevroren Gezouten Eend Eidooier 20st 220g
€ 15,65
Van Gilse Kristal Suiker 1kg Van Gilse Kristal Suiker 1kg
€ 1,80
Informatie

Bereidingstijd: 50 minuten


Aantal porties: 2



Geef je gebakken varkensfilet een bijzondere twist met gezouten eidooier! Het smaakt heerlijk met een kommetje gestoomde rijst… Jammie!



INGREDIËNTEN

  • 250g fricandeau
  • 2-3 gezouten eidooiers
  • 1 stengel aan kerrieblaadjes
  • 1 rode chilipeper
  • 1 el boter
  • 2 el ongezoete, gecondenseerde melk
  • 1/3 tl zout
  • ½ tl suiker

Marinade:

  • ½ el oestersaus
  • ½ el lichte sojasaus
  • ½ tl suiker
  • ½ tl sesamolie
  • 4 el maïszetmeel
  • 1 ei
  • 1 snufje peper

Keukenbenodigdheden:

  • Stoompan

BEREIDINGSWIJZE


Meng alle ingrediënten voor de marinade samen in een kom. Snijd het vlees in beetklare stukken, marineer ze vervolgens 30 minuten lang. Frituur de vleesstukjes totdat ze gaar zijn, giet ze goed af en zet opzij.



Stoom de gezouten eidooiers 10 minuten totdat ze gekookt zijn. Laat ze afkoelen en kneus ze vervolgens totdat het fijne kruimels zijn.



Verwijder de stengel van de kerrieblaadjes. Snijd de rode chilipeper in schijfjes. Smelt de boter in een wokpan en voeg de kerrieblaadjes toe. Bak alles totdat het geurt. Voeg vervolgens de gesneden chilipeper, gezouten eidooiers, ongezoete gecondenseerde melk en voorgekookte vlees toe. Gooi het goed op. Voeg zout en suiker naar smaak toe. Blijf roeren totdat alles goed gemengd is.



De receptenfoto dient slechts ter illustratie.

Scroll to top
main product photo
Gebakken varkensfilet met gezouten eidooier
Op voorraad